Noémi & Emmelie prematuur geboren met 32 weken en 5 dagen, double bubble, weeenremmers, longrijping, gebroken vliezen, sonde

Noémi & Emmelie

Noémi & Emmelie prematuur geboren met 32 weken en 5 dagen, double bubble, weeenremmers, longrijping, gebroken vliezen, sonde

2017 was een veel bewogen jaar voor ons. Op 31 maart zijn we getrouwd en nog geen maand later ontdekten we dat Alette in verwachting was. We wilden dolgraag kinderen, maar dat ze ons zo snel gegeven werden hadden we niet verwacht! Daarnaast zaten we midden in een nieuwbouw-project dus het overrompelde ons wel. Nog geen week later werd die schok dubbel zo groot omdat we bij de eerste echo te horen kregen dat we een ééneiige tweeling zouden verwachten! Na een periode van klussen en verhuizen hoopten we dan eindelijk meer rust te vinden en meer te genieten van de zwangerschap.

Helaas werd dat na 24 weken zwangerschap anders, omdat we te horen kregen dat één van de twee kindjes een double bubble had. Dat is een aandoening waarbij de twaalfvingerige darm en de dunne darm niet op elkaar aansluiten. Met als gevolg dat het kindje een paar dagen na de geboorte geopereerd zou moeten worden. Doordat de darmpjes niet werkten werd er ook niet veel vruchtwater verteerd, waardoor Alette al snel een gigantische buik had. Daarnaast bestond er een kans van 30% dat het kindje het Syndroom van Down zou kunnen hebben. Alles bij elkaar maakte dit voor ons een erg onzekere en spannende periode. Om het nog een beetje leuk te maken wilden we het geslacht ook voor onszelf als verrassing houden.

In week 30 begon Alette al weeën te krijgen en is ze opgenomen in het ziekenhuis. Daar heeft ze weeënremmers gekregen en longprikjes zodat de longetjes van de kindjes goed zouden kunnen rijpen. 5 dagen later mocht ze weer naar huis.

Twee weken later met 32 weken en 5 dagen zwangerschap braken haar vliezen. Na een goede bevalling zijn op 29 november 2017 Emmelie en Noémi geboren! Twee gezonde meiden van 1610 en 1620 gram. Noémi werd diezelfde dag nog naar Utrecht gebracht, omdat ze daar geopereerd zou worden, Alette en Emmelie kwamen een dag later die kant op.

Twee dagen later brak de dag aan van de operatie bij Noémi, het was erg spannend! Het is zo’n bizar idee dat iemand in zo’n klein meisje gaat snijden, maar het moest gebeuren en wat waren we blij toen we hoorden dat de operatie goed gelukt was. Er zijn geen complicaties opgetreden en na twee dagen wachten mocht ze voor het eerst via de sonde moedermelk. Daar reageerden haar darmpjes goed op en vervolgens is alles bergopwaarts gegaan. Ze hebben ruim 2 weken in Utrecht gelegen tot ze weer terug mochten naar Zwolle. Daar hebben ze alleen nog maar op de Medium Care gelegen, om meer te groeien en steeds meer zelf te drinken.

Noémi is door de operatie wat kleiner dan haar zus, maar wat beginnen ze nu op elkaar te lijken! Zo leuk dat we daarom ook een fotoshoot hebben gekregen van Mariska via Stichting Earlybirds. Ze heeft deze mooie meiden, die in het begin van hun leven staan, prachtig vastgelegd!

Maandag 8 januari is dan eindelijk de dag dat ze naar huis mogen! Allebei nog wel met sonde, maar naar verwachting hebben ze die nog een kleine week in. Wat waren het spannende en hectische weken, maar gelukkig kunnen we 2018 als nieuw gezin beginnen. We hopen dat alles nu rustiger wordt, alhoewel de slapeloze nachten nu pas gaan beginnen….

Thomas en Alette

5 antwoorden
 1. Anita Oorthuis-Last
  Anita Oorthuis-Last zegt:

  Gefeliciteerd beide! Wat een spannend verhaal en wat fijn dat alles nu goed lijkt! En de meisjes zien er prachtig uit, herl verl geluk! Anita ( nicht van Alette’s moeder)

  Beantwoorden
 2. Marianne
  Marianne zegt:

  Wat een mooi verhaal. Kippenvel. Ik ben zo blij voor jullie. Nogmaals heel veel geluk gewenst voor jullie viertjes. Lieve groet, Marianne

  Beantwoorden
 3. Marian van Maanen
  Marian van Maanen zegt:

  Wat mooi hebben jullie je verhaal beschreven. Geniet van elkaar en we hopen jullie mooie meiden wanneer ze groot en sterk genoeg zijn te mogen bewonderen op het Cibap😘

  Beantwoorden
 4. Cris van den Berg
  Cris van den Berg zegt:

  Wat een verhaal, gelukkig is na die spannende en moeilijke tijd nu de tijd gekomen van genieten van twee prachtige wonders!!!
  Ik wens je Gods zeggen met z’n vieren, en natuurlijk de mensen die dicht om jullie heen staan!!
  Gr uit Nijkerk.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.