Noel prematuur vliezen gebroken spoedkeizersnede high flow low flow

Noël

Noel prematuur spoedkeizersnede high flow low flow

Na onverwachts erachter te zijn gekomen dat we zwanger waren hadden we het al niet makkelijk. Ik had vanaf het begin al last van bloedingen en ben meerdere malen in ziekenhuis geweest voor echo’s en onderzoekjes. Eindelijk, in week 20 ging het goed en begonnen we eindelijk optimaal te genieten van ons kleine wondertje.

In week 27 was ik al wat vermoeider als anders en ook wat onrustiger. En ja op 1 dag na, in week 28, midden in de nacht is mijn vruchtwater gebroken. Ik was niet erg bezorgd omdat ik nog niet besefte dat dat het was, dus heb eerst weer even in bed gelegen. Na anderhalf uur, ik bleef lekken, heb ik toch de verloskundige gebeld en die kwam direct.

Ze had me niet onderzocht want ze zag meteen dat het menens was en stuurde me naar het ziekenhuis. Verbazingwekkend was dat ik geen weeën had. Eenmaal in ziekenhuis kreeg ik een echo en zagen we dat Noël ‘droog’ lag. Ik werd direct opgenomen.

Na 10 dagen in ziekenhuis te hebben gelegen, met natuurlijk de longrijpingsspuitjes, kwamen de weeën eindelijk en wilde Noël eruit. Met een spoedkeizersnede is hij gehaald omdat hij niet een optimale hartslag had tijdens de weeën.

Eindelijk was onze kleine mannetje er en we waren superblij. Ook al was hij klein, hij was vrij goed ontwikkeld en hoefde ook na een paar uurtjes niet meer te worden beademd. Vele weken gingen voorbij, na ontstekingen en wat kleine tegenslagen, groeide Noël en werd onze kleine man alsmaar sterker. Al snel mocht Noël van de intensive care van het UMCG naar het high care in het Martini ziekenhuis.

We zijn nu in de 7e week (in geboorteweken) en 35e week in zwangerschapsweken. Het ziekenhuis rekent nog in zwangerschap weken namelijk. Noël doet het super goed en na de high flow ondersteuning zit hij nu op de low flow en daar doet hij het ook super mee. Wie weet is hij daar ook snel vanaf. Sinds vorige week zijn we begonnen met flesje geven dat vind hij maar al te lekker. Met al de goede zorg groeit Noël super goed qua gewicht en lengte.

Hopelijk mag Noël in 1e of 2e week van november mee naar huis als het zo goed doorgaat.

Bedankt voor alles.

Sees Duarte

3 antwoorden
 1. Cora van wijngaarden
  Cora van wijngaarden zegt:

  sees wat fantastisch nieuws.
  Wij hopen dat alles mag goed gaan met je zoontje en dat jullie een heel gelukkig gezinnetje worden dikke knuffel

  Beantwoorden
 2. Papi
  Papi zegt:

  Lieve Sees,
  We hebben je vehaal al gehoord, maar hebben toch deze post aandachtig gelezen. Wat goed dat het allemaal zo voorspoedig verloopt.. jullie hebben immers al genoeg tegenslagen gehad ! Laat je het even weten als Noël naar huis mag ? We willen graag even komen kijken naar die stoere vent !!!

  X Papi (Bas)

  Beantwoorden
 3. Sees Toet
  Sees Toet zegt:

  Nu een jaar later, is noël een super kern gezonde jongetje die lacht om alles! We zijn super trots en genieten dagelijks. We bedanken earlybird stichting voor deze mooie verwerking want ons verhaal doen hielp ons nog meer kracht te vinden om sterk te blijven. Bedankt early bird!

  Gr Familie Toet

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.