Noah

Noah

 

Onze kinderwens was 3 jaar geleden heel groot maar wij wisten dat door een aangeboren baarmoederafwijking en een hormoonafwijking kinderen krijgen niet vanzelf zou gaan. Voordat we mochten starten met IVF hebben we eerst andere verschillende hormoonbehandelingen ondergaan waarmee we helaas geen resultaat boekten.

In juli 2014 zijn we gestart met IVF. In eerste instantie was ik niet zwanger. Na twee weken wees de bloedtest uit dat ik toch zwanger was. Daarna zijn we in een onzekere rollercoaster beland. De zwangerschap zat in de niet volgroeide baarmoeder.

Op 7 december werd mijn baarmoedermond voor de tweede keer gemeten en deze bleek een stuk korter dan een maand daarvoor. Dinsdag 16 december moesten we weer naar het ziekenhuis voor een meting en toen bleek mijn baarmoedermond nog korter. We mochten nog naar huis om mijn spullen op te halen en daarna moesten we ons melden op de OHC in Zwolle.

Dit was op 16 december. De dag waarop ik nog maar 23 weken en 3 dagen zwanger was. De longrijpingsprikken werden meteen die week gegeven. De 24e week werd gehaald. Kerst en Oud en Nieuw werden gevierd in het ziekenhuis in Zwolle en onze kleine kruimel leek het nog prima te vinden in mijn buik.

Begin januari werd duidelijk dat ik naast de verkorte baarmoedermond ook nog een laagliggende placenta en een vasa praevia had. Het ging dus een geplande keizersnede worden. Ik voelde me op dat moment een tikkende tijdbom maar de CTG’s wezen uit dat onze kleine kruimel het goed deed. De weken daarop kabbelden voorbij, de datum van de keizersnede werd gepland en na 11 weken opname is onze kleine Noah op woensdag 25 februari gehaald na 33 weken zwangerschap.

We hebben een behoorlijke reis afgelegd. Met een lach en een traan is het, het allemaal waard geweest. We zijn iedere dag dankbaar dat het zo is afgelopen. Noah doet het erg goed en ligt sinds afgelopen weekend op de Medium Care in Zwolle. Hij is nu hard aan het oefenen om zelfstandig te drinken. Hij doet heel goed zijn best en wanneer hij dit zelfstandig kan dan mag hij mee naar huis.

****************

De fotograaf:

Nog voordat Noah geboren was had ik contact met de moeder over het maken van een reportage. Moeder lag al een aantal weken in het ziekenhuis en de datum dat haar kind geboren zou worden was gepland. Het was bijzonder om op deze manier naar een reportage toe te werken. Op de dag van de reportage waren beide ouders aanwezig en alles verliep heel gemoedelijk. Na het maken van de foto’s volgde nog een indrukwekkend gesprek en kwam er enige spanning vrij. Ongelofelijk begrijpelijk na zo’n intensieve en stressvolle periode voor de ouders. Tof dat Noah het zo goed doet.

7 antwoorden
 1. tante netty
  tante netty zegt:

  Wat een boeiend verhaal Jose en Johan wat hebben jullie er veel voor over gehad om vader en moeder te worden.en jullie zijn vorstelijk beloond met een prachtige zoon Noah. hoop dat nou het genieten kan beginnen voor jullie.heel veel geluk met jullie drietjes jullie zijn kanjers… Liefs..XX

  Beantwoorden
 2. Henk en Emmy
  Henk en Emmy zegt:

  Indrukwekkend hoe alles is gegaan.
  Noah is een mooi klein wonder.
  We wensen jullie liefde geluk en gezondheid voor de teokomst, dat hij mag opgroeien tot een gelukkig mens!

  Beantwoorden
 3. annetta Overweg
  annetta Overweg zegt:

  Met tranen in mijn ogen gelezen. Al hoorden we van joke wel veel, nooit echt beseft wat jullie allemaal meegemaakt hebben. Nu super genieten van dit wonder dat jullie toevertrouwd is.

  Beantwoorden
 4. Gerda van der Veen
  Gerda van der Veen zegt:

  Wat een ontroerend verhaal en wat een aandoenlijk mooie foto’s!
  Van harte gefeliciteerd met jullie zoontje Noah.
  Gods zegen gewenst voor jullie 3tjes.

  Beantwoorden
 5. jetty
  jetty zegt:

  Ook wij. hebben een ivf kind, ookvan haar heb ik 3 maand in het ziekenhuis gelegen. Zij is nu 28 jaar, en zwanger van de 2e kind. Dus het komt goed.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.