Noah & Sophie prematuur geboren met 31 weken en 3 dagen, HMC Westeinde, tweeling, couveuse

Noah & Sophie

Noah & Sophie prematuur geboren met 31 weken en 3 dagen, HMC Westeinde, tweeling, couveuse

 
Op 8 juni mocht ik een fotoreportage maken van Noah en Sophie in het Westeinde ziekenhuis in Den Haag. Deze tweeling is met een zwangerschapsduur van 31+3 dagen geboren. Ze hebben het afgelopen weken zo goed gedaan dat ze vandaag verhuisd zijn naar een eigen kamer, om daar de komende twee dagen te laten zien dat ze daarna naar huis mogen.

Als ik bij ze op de kamer kom liggen de twee heerlijk in een eigen wiegje te slapen. Ze mogen vandaag in bad en daarna een flesje. We lopen met elkaar naar de couveusekamer waar het badje staat. Noah kijkt z’n ogen uit en volgt alle bewegingen nauwlettend. Zijn zus slaapt rustig verder en laat het zich allemaal gebeuren.

Als ze met elkaar in bad gaan verstrengelen ze zich met elkaar. Wat een mooi gezicht, want moeder verteld dat ze ook zo in de buik lagen. Na het badje worden ze weer aangekleed en mogen ze even samen op het aankleedkussen, dat vindt Noah maar al te gezellig.

Tijdens het flesje vertellen ouders het verhaal van Noah en Sophie. Voordat moeder in verwachting was van deze twee hadden ze heel wat tegenslagen voor hun kiezen gehad. Gelukkig mocht het deze keer wel goed gaan en waren het ook nog eens twee! Vrienden zeiden wel eens gekscherend dat het Koningskinderen waren nu er in de buik een jongen en meisje groeiden -en hoe bijzonder- werden ze ook nog geheel onverwachts op Koningsdag geboren.

Ik wens Noah & Sophie, hun vader en moeder alle geluk van de wereld! En hopelijk mogen jullie na deze twee nachtjes naar huis.
Liefs Eveline

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.