Noah prematuur geboren met 31 weken, antibiotica, badderen, sonde, Gelre ziekenhuis

Noah

Noah prematuur geboren met 31 weken, antibiotica, badderen, sonde, Gelre ziekenhuis

 
Van de fotograaf:

Mag ik jullie voorstellen aan Noah en zijn ouders, Jantine en Bas? Noah is geboren op 30 augustus 2020. Jantine had een fijne zwangerschap tot de 28e week. Tijdens een korte vakantie veranderde dat. Er volgde een bloeding en een controle in het ziekenhuis, maar Jantine mocht weer naar huis. Toch belandde Jantine niet lang daarna in het ziekenhuis in Zwolle; de bevalling kwam op gang. En hoewel die anders verliep dan ze hadden gehoopt, kijken Jantine en Bas met een goed gevoel terug op de bevalling. Noah werd bij 31 weken geboren met een gewicht van 1640 gram. Hij deed het prima en mocht al snel naar Zutphen. Helaas kreeg Noah daar last van een bacterie en werd besloten dat die beter bestreden kon worden Nijmegen. De antibioticakuur die hij daar kreeg sloeg gelukkig goed aan en Noah mocht met een weekje weer terug naar Zutphen.

Toen ik daar op vrijdag 3 oktober kwam om de reportage te maken, lag Noah nog heerlijk te slapen. Hij deed het voor zijn 36 weken ontzettend goed: hij liet geen dipjes meer zien, dronk goed en woog al 2590 gram. Tijdens de reportage mocht Noah dan ook in bad en daar werd hij lekker moe van. Zo moe, dat hij bijna in slaap viel tijdens de voeding. Het restje kreeg Noah voor deze keer daarom via de sonde, terwijl hij heerlijk lag te doezelen in de armen van Jantine. Kort daarna ging hij -natuurlijk met zijn mooie nieuwe Earlybirdje- lekker naar bed.

Kort voor de reportage had Noah zelf zijn infuusje er al uitgetrokken. Jantine en Bas vertelden me dat ze hoopten dat dat niet opnieuw hoefde te worden aangesloten. Ze wilden graag na het weekend met Noah naar huis, lekker van elkaar genieten. Daar hoefden zij gelukkig niet op te wachten. Die zondag nog mochten ze met zijn drieën naar huis. Gelukkig dus maar dat we niet te lang hebben gewacht met het maken van de reportage. Lieve Noah, Jantine en Bas: ik wens jullie alle goeds voor de toekomst samen, maar vooral heel veel liefde, geluk en gezondheid!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.