Luuk & Lars prematuur geboren met 27 weken en 6 dagen, tweeling, MST Enschede, neonatologie, gebroken vliezen, NICU, CPAP, sonde

Lars & Luuk

Luuk & Lars prematuur geboren met 27 weken en 6 dagen, tweeling, MST Enschede, neonatologie, gebroken vliezen, NICU, CPAP, sonde

 
Van de fotograaf:

Op donderdag 24 september mocht ik eindelijk weer op pad voor Stichting Earlybirds. Rond half 11 vertrok ik richting het MST in Enschede om de reportage van twee stoere broers te mogenverzorgen. Kim wacht me op bij de afdeling neonatologie.

Toen Kim 27 weken en 3 dagen zwanger was braken plots haar vliezen. Ze hadden die dag net een leuk dagje uit gehad en dit kwam totaal onverwacht. Met allerlei toeters en bellen werden ze verwacht in een ziekenhuis in Gorinchem, helemaal aan de andere kant van Nederland. Daarna is Kim overgeplaatst naar het Isala in Zwolle waar de jongens werden geboren met 27 weken en 6 dagen. Na de geboorte werden ze gelijk op de NICU aldaar opgevangen. Nadat ze van Zwolle naar Enschede gingen hebben ze eerst een pittige tijd gehad. Ze moesten beide een stapje terug doen en lagen toen nog aan de CPAP (ademhalingsondersteuning)omdat de ondersteuning daarvan nog echt nodig was.

Na twee weken mochten ze beide aan de high flow om te kijken hoe dat zou gaan. We planden samen de reportage in, ongeveer 2 weken na dat moment. Vanaf toen gingen ze steeds weer stapjes vooruit. Na anderhalve week mochten de jongens van de high flow over op de low flow, dit was als test om te kijken hoe dat zou gaan, maar dit pakten ze heel goed op. Op het moment dat ik voor de reportage kwam waren ze net verhuist naar een andere kamer. Hier lagen ze alleen op de kamer, wat natuurlijk een stuk prettiger is. En één van de jongens was zelfs de dag ervoor al van de low flow gegaan. Supergoed nieuws! Ze lagen beide in hun bedjes naast elkaar te slapen.

Eén van de jongens mocht als eerst genieten van een badje, dit was de 2e keer dat ze in bad mochten. Het is elke keer weer prachtig om te zien welk effect het warme water op de kleintjes heeft. Je ziet ze ontspannen en genieten. Na weer fris en fruitig te zijn mag hij lekker bij papa knuffelen op de stoel en krijgt hij zijn flesje. Ook het drinken gaat bij beide jongens steeds beter! Zijn broertje is dan aan de beurt voor een heerlijk bad. Ook hij geniet er zichtbaar van, en zijn oogjes blijven mij volgen terwijl ik met de camera om hem heen loop. Dit levert prachtige plaatjes op! Nadat ook hij weer aangekleed is krijgt hij zijn flesje bij mama. Een prachtig gezicht, twee ouders boordevol liefde, met twee kleine hummeltjes op schoot. Door het badje en de voeding worden ze al vrij snel slaperig. Op dat moment heb ik al vele mooie foto’s gemaakt en voor mij is het dan tijd om mijn spullen rustig weer in te pakken.

Wat een liefde voor deze twee jongens! Prachtig om deze ouders zo samen te zien.

Lieve Kim en Niek, hopelijk kunnen jullie snel naar huis met z’n vieren om écht van elkaar te gaan genieten! Ik wens jullie veel geluk, liefde en gezondheid!

Liefs Jaleesa

2 antwoorden
  1. Melanie
    Melanie zegt:

    Ik lig nu met hetzelfde verhaal in het Isala in zwolle. Mijn vliezen zijn met 27+5 gescheurd, ben sinds vandaag 28 weken. Alleen werd tegen mij gezegd dat er geen early birdje bij ons zoontje in de couveuse mag als die nu geboren word. 🙁

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.