Nikkie & Sophie prematuur geboren met 30 weken en 2 dagen, tweeling, Groene Hart ziekenhuis, sonde, knuffelen

Nikkie & Sophie

Nikkie & Sophie prematuur geboren met 30 weken en 2 dagen, tweeling, Groene Hart ziekenhuis, sonde, knuffelen

 
Op 26 mei mocht ik een fotoreportage maken van Nikkie & Sophie in Het Groene Hart ziekenhuis in Gouda. Deze eeneiige tweeling is met een zwangerschapsduur van 30+2 geboren. Ze hebben het afgelopen weken zo goed gedaan, dat ze de dag na de reportage naar huis mogen. Wat een fijn vooruitzicht!

Als ik bij ze de kamer instap ligt Nikkie al helemaal klaar en tevreden op het grote bed. Sophie wordt nog even in een pakje gefrummeld en dat is best een lastig karweitje voor haar vader. De meiden zijn allebei flink gegroeid en hierdoor worden de eerste kleertjes al te klein. Als ze er allebei klaar voor zijn mogen ze bij elkaar liggen. Wat bijzonder om twee kleine meisjes -met zoveel gelijkenis- op elkaar te zien reageren.

Tijdens de voeding vertellen ouders het verhaal van deze twee meiden. De zwangerschap verliep niet vlekkeloos, met veel onzekerheid, spanning en ziekenhuisopnames. Met een tweelingzwangerschap hadden ouders zich wel voorbereid op een vroeggeboorte, maar dat het toen zou komen was toch sneller dan verwacht.

Na het flesje en de sonde mogen de meiden nog even knuffelen met hun ouders. De meiden wisselen elkaar steeds af met geluidjes en doen zo nu en dan hun oogjes open. Het is heel mooi om te zien dat de ouders zich zo ontspannen voelen en dat ik dit op deze dag mocht vastleggen.

Ik wens Nikkie, Sophie, hun vader en moeder alle geluk van de wereld! En heel veel genietmomentjes met elkaar.

Liefs Eveline

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.