Niek

Niek

Donderdag 18-2 was ik weer eens voor Early Birds op reportage bij dappere Niek en zijn lieve ouders Marianne en Jorik. Moeder Marianne had een voorspoedige zwangerschap, maar kreeg in week 29,5 ineens weeën en weeënremmers gaven maar net genoeg tijd om de longprik zijn werk te laten doen. En… toen werd Niek in het Isala te Zwolle geboren, een drukke en bewogen tijd begon!

Ondanks zijn jonge leeftijd is Niek een sterke jongen, hij ademde zelfs na de geboorte zonder ondersteuning. Maar om goed te kunnen groeien kreeg Niek CPAP en later low flow. Er waren helaas wel een paar complicaties, Niek werd erg geel, en moest daardoor bijna een bloedwissel en hij kreeg ook een klein hersenbloedinkje.

Maar hij ontwikkelde zich goed en groeide als kool, dit zeker toen Niek in het MST te Enschede terug was en vorige week woog Niek alweer 2180 gram en mag hij gewoon in een wiegje slapen.

Op de dag dat ik er was mocht Niek in bad! Mama en papa waren beiden druk met zorgtaken en hielden Niek goed in de gaten! Ik natuurlijk ook en het lukte ‘spelenderwijs’ om de foto’s te maken; vooral lekker veel badfoto’s. De tijd vloog om, maar dat is altijd zo als de sfeer goed is en toen was het alweer tijd om afscheid te nemen.

Dag kleine dappere Niek! Ik wens jou en mama en papa het allerbeste toe, zeker ook straks als je naar je warme huis gaat. Veel plezier en geluk samen!

Alle liefs Perry

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.