Inaya & Neyla prematuur geboren met 27 weken en 4 dagen, tweeling, UZA Antwerpen, gebroken vliezen, spoedkeizersnede

Neyla & Inaya

Inaya & Neyla prematuur geboren met 27 weken en 4 dagen, tweeling, UZA Antwerpen, gebroken vliezen, spoedkeizersnede

Ik kreeg een aanvraag binnen van een tweeling in het UZA in Antwerpen. Ik zag meteen dat ze in juni al geboren waren en ondertussen dus 5 maanden oud. Ik nam contact op met de ouders en wist al snel dat ik deze shoot niet uit moest stellen, maar er zo snel mogelijk heen moest. Er was één hele grote wens en dat was een familiefoto met al de 6 kindjes en die hebben we gemaakt. Heel bijzonder om in deze ontzettend heftige tijd dit mooie gezin herinneringen te geven. Ik heb ontzettend veel respect voor de ouders en hoop met heel mijn hart dat het met de meisjes goed gaat komen. Hieronder het verhaal van Belinda:

Hallo, ik ben Belinda en samen met Mimoun hebben we 6 kindjes.

Ongeveer een jaar geleden werd ik onverwacht zwanger, dat was even schrikken en toen we er bij de eerste controle achter kwamen dat het er twee waren, was het nog een keer schrikken, maar we hebben een thuis en veel liefde voor ze, dus al snel werd het leuk. Na 18 weken kreeg ik harde buiken en brak mijn vruchtwater, ik werd opgenomen en ik was blij dat de 24 weken voorbij waren want als ze nu kwamen zouden de artsen een actief behandelbeleid volgen voor onze meisjes.

Na 27 weken en 4 dagen werden Neyla en Inaya met een spoedkeizersnede geboren. Ze hadden allebei een goede start en ik kreeg weer hoop. Dag 2 kreeg Neyla een longbloeding en Inaya bleek een gaatje in haar darmen te hebben en haar niertjes wilden niet aanslaan. Onze meisjes waren allebei kritiek. Inaya heeft 3 operaties gehad, een tijdelijke stoma, een hersenbloeding en een aantal infecties. Maar zo sterk als ze is heeft ze alles overwonnen en is ze nu, na 3 maanden ziekenhuis met sonde, thuis.

Neyla is nog steeds in het ziekenhuis. Ze is van Middelheim overgeplaatst naar het UZA waar ze beter gespecialiseerd zijn want Neyla heeft nog heel veel problemen. Ze heeft een aantal hersenbloedingen gehad en vochtproblemen in haar hersentjes. Ze heeft al 12 operaties gehad, waaronder 3 in de week voor de shoot.

Tijdens de shoot was ze heerlijk wakker, misschien wel omdat we eindelijk met zijn allen bij elkaar waren. Op dit moment heeft ze een uitwendige drain in haar hoofdje, heeft ze epilepsie en weten we niet hoe de toekomst van Neyla gaat zijn. We weten niet of ze het gaat halen, of de artsen nog iets voor haar kunnen doen, ontzettend onzeker allemaal. Maar ze vecht als een leeuwin en we hopen dat er een dag komt dat ze eindelijk mee naar huis mag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.