Nelle

Nelle

 

Lieve Nelle,

Je werd onverwacht een aantal weekjes te vroeg geboren, maar wat een sterke meid ben je. Ik kon nog net op het nippertje naar je toe komen voor een Earlybirdsreportage, want je doet het goed en mag binnenkort naar huis toe. Deze keer werd ik niet verwacht op NICU, maar was je al verhuisd naar de ‘gewone’ neonatale afdeling. Ik werd er hartelijk onthaald zowel door personeel als Evi en Wouter. Wat een respect heb ik toch elke keer voor de ouders, die dagelijks op en neer pendelen naar hun kleine spruit, die vaak ook nog andere kindjes thuis achterlaten en zichzelf in twee moeten delen om zoveel mogelijk bij hun pasgeborene te zijn.

Evi en Wouter, ik hoop dat Nelle nu heel snel naar huis mag en jullie van een welverdiende rustige kraamperiode mogen genieten.

Groetjes, Natasja.

***************

De ouders:

Op vrijdag 6 februari 2015 kreeg ik plots hevige maagkrampen, omdat ik het niet vertrouwde zijn we direct naar het verloskwartier vertrokken. Daar bleek dat ik een darmvaginatie had (het in elkaar schuiven en in de knoop raken van de darmen). Ik was op dat ogenblik net 34 weken zwanger. Op zaterdag 7 februari ben ik direct geopereerd, de baby kon blijven zitten, maar er stond wel een heel team klaar voor het geval tijdens de operatie de weeën zouden beginnen. Gelukkig doorstonden we allebei de operatie goed. Ik kreeg weeënremmers en een pijnpomp.

Van zondag 8 op maandag 9 februari had ik echt heel veel pijn, Ik wist niet waar te kruipen. Na onderzoek bleek de pijnpomp al een hele nacht er zijn naast gelopen. Ook had ik al heel de morgen last van krampen, maar op de monitor was niet direct iets te zien en de weeënremmers hingen ook nog steeds aan. Tegen de middag had ik door dat het toch wel echt weeën waren en moest ik ze al echt beginnen weg te puffen. Na controle 1 cm ontsluiting. Een paar uur later 2 centimeter en tegen de avond had ik er 5. Toen toch een epidurale gevraagd en toen is alles stil gevallen. Op dindag 10 februari om 3u ’s nachts is alles opnieuw begonnen. Om 9u hebben ze mijn water gebroken.

Om 9u59 werd ons 4de kindje, een dochter Nelle geboren. Ze woog 2,250kg en was 45cm. Ik heb ze een aantal minuten kunnen vasthouden, voor ze haar hebben meegenomen.  Ze kreeg CPAP beademing, een navelkatheter, maagsonde en een infuusje. Daarna werd ze naar de NIC gebracht.

Na 2 dagen mocht de CPAP er al af, Onze dochter deed het allemaal heel goed. Alleen het drinken is wat moeizamer.  Ondertussen is ze bijna 3 weken, haar gewicht heeft ze al goed ingehaald, het drinken is nog alle dagen oefenen. Ze heeft 2 weken op de NIC gelegen en ligt nu op de N*. Waarschijnlijk mag ze volgende week naar huis en is eindelijk ons gezin weer compleet.

Het is hartverscheurend om haar elke dag te moeten achter te laten, maar we hebben nog 3 andere kindjes, die ook mama en papa nodig hebben. Het 2 keer per dag op en af rijden is heel vermoeiend.  Wouter en ik wisselen af, waardoor we nooit samen thuis zijn. We hadden onze kraamperiode helemaal anders voorgesteld.  We weten natuurlijk dat ze daar in goede handen is en dat het nodig is.

We zijn de stichting Earlybirds heel dankbaar. Dankzij deze foto’s heeft Nelle later een beeld van hoe het was en ook wij zijn heel blij met deze prachtige foto’s. We zijn de fotografe dan ook enorm dankbaar voor deze prachtige reportage.

Evi & Wouter

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.