Nele 32 weken keizersnede groeiachterstand dysmatuur

Nele

Nele 32 weken keizersnede groeiachterstand dysmatuur

Op 21 mei mocht ik weer op pad voor een Earlybirds reportage van een prachtig klein ieniemienie meisje, Nele. Vooraf ontmoette ik haar ouders, Janneke en Rob, die met liefde en trots over hun nieuwe wereldburgertje vertelden. Tijdens de 20 weken echo was eigenlijk al duidelijk dat Nele een groeiachterstand had wat reden voor onderzoek was. Met 27 weken werd Janneke opgenomen in het ziekenhuis om iedere dag nauwkeurig in de gaten te houden hoe het met Nele ging. Na ruim vijf weken, met 32 weken en 3 dagen en een gewicht van 888 gram, was het beter dat Nele geboren werd. Gelukkig doet Nele het super goed. Een heel sterk en dapper meisje dat zo welkom is, wat een mooi gezinnetje!

Inmiddels is Nele al lekker bij haar ouders thuis!
Janneke en Rob, ik wens jullie heel veel geluk, liefde en gezondheid samen met jullie prachtige dochter.

Liefs, Rianne

2 antwoorden
 1. Saskia
  Saskia zegt:

  Wat een herkenbare gebeurtenis! Nu bijna een jaar geleden kwam onze dochter Mila ter wereld via een spoedkeizersnede. Zij woog bij 29,6 weken 675 gram. Vanaf dat moment stond onze wereld stil maar wat zijn die kleine kanjertjes kleine vechters!
  Vanaf 20 weken hebben ook wij in onzekerheid gezeten.

  Onze dochter heeft het gelukkig ook altijd goed gedaan en is het zonnetje in huis.
  Voor jullie heel veel sterkte in deze onverwachte heftige tijd.

  Earlybirds is geweldig om op deze manier de heftige periode vast te leggen. Wij zijn Earlybirds nog altijd erg dankbaar!

  Beantwoorden
 2. Nadia
  Nadia zegt:

  Zoo herkenbaar .. Onze dochter had ook een groeiachterstand van 3 weken en was extreem klein ze is met 28+6 dagen geboren via een spoedkeizersnee ze woog 750 gram en 29 cm .. En nu weegt ze 2500 ik weet het is heel zwaar.. Maar blijf posetief denken.. Ons meisje is na 10 weken ontslagen uit het zh .. Heel veel sterkte

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.