Mil 25 weken zwangerschap prematuur

Mil

Mil 25 weken zwangerschap prematuur

Lieve Mil,
Ik bent mijn allerkleinste Earlybirdje tot nu toe dat ik mocht ontmoeten. 500 gram woog je bij de geboorte en bij mijn bezoekje vertelde je mama heel fier dat je al een goeie 700 gram mag aftikken, 40 centimeter al! Jij doet me stilstaan, Mil, bij de kleine dingen des levens. Zo klein en fijn als je daar ligt, zoveel kracht heb je en straal je uit. Je hebt al een hele weg gegaan in amper 6 weekjes tijd. We kunnen alleen maar vol bewondering voor je zijn Mil, absoluut een vechtertje!
Blijf vechten, Mil, zodat je hopelijk binnenkort met je fiere mama en papa mee naar huis mag!
Liefs, Natasja.
***********

De ouders:

Op 28 mei 2015 werden wij papa en mama van het kleine wonder Mil.

Hieronder kort ons verhaal…

Vanaf week 20 in de zwangerschap waren er enkele obstakels die roet in het eten gooiden zoals bloedingen als gevolg van een laagliggende placenta. Vervolgens werden we getrakteerd op een zwangerschapsvergiftiging, die aanleiding gaf tot de extreme vroeggeboorte (25 weken en 6 dagen) van onze zoon.

Op zondag 24 mei werden we opgenomen in het UZ Leuven. Daar werden we overspoeld met verschillende emoties en vragen. De grote vraag was, zouden we hem kunnen houden of niet? Onze kansen … 50%… Met het motto elke dag onze baby kunnen ophouden, is een dag gewonnen, gingen we er tegenaan.  Voor mama waren het risicovolle dagen: bloeddruk onder controle houden, de nodige injecties voor de longrijpheid van het kleintje, urinecontroles.

Op woensdag 27 mei 2015, na een uitgebreide echocontrole, schoof de grond onder onze voeten weg. De toestand van onze baby en mama ging zorgwekkend achteruit. Er moest een beslissing genomen worden: de baby zou moeten komen.

Uiteindelijk zag Mil het levenslicht op 28 mei 2015 om 11.17 uur door middel van een keizersnede.

Ondertussen kunnen wij vertellen dat onze Mil een echt vechtertje is. Een lief, klein ventje met een pittig karakter. Nu al doet hij vrouwenharten smelten. Hij heeft al een kleine weg afgelegd, hij is geopereerd aan de ductus (=bloedvat dat de longslagader verbindt met de lichaamsslagader), enkele infecties doorgesparteld en wisselende technieken van beademingshulpmiddelen. In de toekomst zou hij nog geopereerd worden aan zijn liesbreuk.

We beseffen dat er nog een zware periode ons tegemoet komt, maar dankzij de steun van onze familie, vrienden en kennissen, wordt dit verlicht.

Tot slot willen wij Natasja Duhayon bedanken voor de blijvende herinnering die zij vastgelegd heeft voor ons. Dikke merci!

Liefs,

Davy , Femke & kleine vechter Mil

7 antwoorden
 1. Cindy
  Cindy zegt:

  oh zo herkenbaar onze dochter met 26 en 4 dagen geboren na Hellp … Ook lange tijd problemen met de ductus verschillende ademtechnieken en nu inmiddels is ze 5 jaar het zijn zulke kleine vechters. Sterkte de komende tijd.

  Beantwoorden
 2. M
  M zegt:

  Hallo gezinnetje,

  Geniet van alle goede momenten.
  Het zal inderdaad nog een zware periode zijn maar elke goede dag in deze achtbaan is er één!

  En het mooiste, jullie kleinte weer dondersgoed wanneer jullie er zijn voor hem.

  Groetjes, papa van Noortje (geboren met 25w4d, inmiddels 9 maanden oud)

  Beantwoorden
 3. Griet
  Griet zegt:

  Een echt vechtertje! Wij kennen ook die weg van verschillende beademingsmethoden. Een hobbelige weg vol emoties. Maar hij komt er wel!
  Veel succes en geniet van de mooie momenten.

  Veel moed en sterkte!
  Tom, Griet en Marilou (geboren op 26w6d en inmiddels al 14 weken!)

  Beantwoorden
 4. Naomi
  Naomi zegt:

  Lieve Mil en ouders

  Ik ken jullie niet, maar via deze weg wil ik jullie ontzettend veel sterkte wensen.. De kracht van zo’n klein lief kindje is ijzer sterk en doet ons versteld staan! Samen komen jullie er door..
  Liefs Naomi moeder van Jasmijn ( geboren met 28wk+3 dagen)

  Beantwoorden
 5. Judith
  Judith zegt:

  Wat een mooi en sterk ventje! Veel herkenning, hier 2 meiden die geboren zijn met 25+6 en veel medisch ingrijpen gehad. Geniet van alle mijlpalen!

  Beantwoorden
 6. jolanda
  jolanda zegt:

  lieve dappere mil & ouders !
  mijn zoontje is oktober 2014 geboren met precies 25 weken.
  hij is nu 9 maand en 8 kilo met een pittig karakter 🙂
  het is een lange weg net een achtbaan en elke dag is weer anders ! ik weet hoe jullie je voelen en wens jullie via deze weg heel veel liefde , kracht en sterkte hij komt er wel !

  Beantwoorden
 7. Ouders v Mil
  Ouders v Mil zegt:

  Bedankt lieve mensen voor jullie lieve berichten.

  Wij bewonderen eenieder preemie-ouder voor hun kracht en doorzetting! Het is niet niks om elke dag je te verplaatsen en om dan je kleine lieveling terug achter te laten. Ook sta je machteloos over wat er kan gebeuren.

  Heel belangrijk is om toch positief te blijven en te hopen. Hoop mag je niet verliezen. En door steun aan elkaar te geven en te ontvangen van familie, vrienden, kennissen en zelfs onbekende, dan kom je al vooruit.

  Wij wensen alle baby’tjes een goede vooruitgang en de ouders veel goede moed.

  Liefs,
  Davy, Femke & Mil

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.