Nawa

Op 4 augustus 2022 is lieve Nawa geboren. Met 33 weken kreeg haar moeder spontaan last van bloedingen in de nacht.  Ze zijn direct naar het ziekenhuis gegaan en diezelfde nacht is hun dochtertje geboren. Nawa was direct al een heel sterk meisje. Ze heeft in de couveuse gelegen met zuurstof en uiteindelijk had ze tijdens de reportage  alleen nog de sonde voor het aanvullen van haar voedingen.
Tijdens de reportage werd ik onwijs lief ontvangen op de afdeling. We hadden beneden afgesproken, maar omdat de moeder van Nawa alleen was, ben ik toch zelf naar boven gegaan. Nadat we kennis hadden gemaakt met elkaar heb ik mij even gemeld op de afdeling. Hierna zijn we naar de kamer gegaan. Nawa was nog heerlijk aan het slapen in haar bedje. Fijn, zo kon ik samen met haar moeder alles rustig doorbespreken.
We hadden speciaal vandaag afgesproken omdat vandaag Nawa in bad mocht, wat een feest! Tijdens de reportage heb ik het badderen kunnen vastgeleggen. Nawa genoot ontzettend van haar badje en het werd ook duidelijk dat zij een heel rustig en tevreden kindje is. Haar moeder werd ondersteund door de zuster en na haar badje werd Nawa aangekleed. Ook dit verliep allemaal heel rustig en ontspannen. Tussen de reportage door kwam de kinderarts nog even voor de controles. Na de controles konden de artsen aangeven dat het niet lang meer duurt dat het gezinnetje naar huis mag, geweldig nieuws!
Nawa had na haar voeding nog genoeg energie om te drinken aan de borst. Ze is zo enorm vooruit gegaan, sinds een paar dagen geleden hoeft zij ook niet elke voeding via de sonde extra voeding te krijgen. Na de reportage kon ik een slapend en voldaan meisje fotograferen en een hele sterke en trotse moeder.

De papa van Nawa was helaas tijdens de reportage in het buitenland voor zijn werk, maar zes dagen na de reportage mocht hij zijn gezinnetje thuis ontvangen, ik wens jullie heel veel geluk toe!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.