Miley en Elize

collage-Miley-en-Elize-kopieWoensdag morgen 19 februari stap ik om kwart voor 9  in de auto en vertrek naar het ziekenhuis in Hardenberg. Daar heb ik tussen 9:30 en 10:00 afgesproken met Maria, de moeder van Miley en Elize die zijn geboren met 29 weken.

Voor mij een klein uurtje rijden maar dat heb ik er graag voor over.

Als ik aankom is Maria bijna klaar met Elize aankleden en ligt Miley al helemaal aangekleed lekker in haar wiegje. Met mijn jas nog aan spiek ik even bij Elize en Miley en wat zijn ze mooi!

Maria verteld dat het ziekenhuis in Hardenberg voor hun al het derde ziekenhuis is. De meisjes waren eerst in Zwolle op de Neonatologie Intensive Care Unit.

Al snel blijkt het dus danig goed te gaan met de beide meisjes dat ze overgeplaatst worden naar de medium care van het ziekenhuis in Enschede. Ook daar doen de meisjes het erg goed en kunnen ze over geplaatst worden naar een kinderafdeling. Deze keer in het ziekenhuis Hardenberg. Voor ouders een klein stapje dichter bij huis.

Als ik bij de meisjes kom zijn ze ongeveer 7 weken oud en ze doen het super goed en ouders zijn aan het aftellen tot Miley en Elize mee naar huis mogen.

Maria verteld dat het kamertje voor de meisjes al klaar was met 20 weken zwangerschap en papa en mama kunnen niet wachten tot de meisjes mee naar huis mogen en eindelijk in hun eigen kamertje kunnen slapen.

Maria wil heel graag foto’s van de meisjes samen en de verpleegkundige helpt haar om de meisjes samen in 1 wieg te leggen. 2 mooie meisjes bij elkaar en ik zie Maria trots naar beide meiden kijken. Ondertussen heb ik mijn camera gepakt en begin met foto’s maken.

We mogen zelfs met de beide meisjes even naar een andere ruimte om daar ook nog wat foto’s te maken.

Miley en Elize zijn nog bezig met leren drinken uit een flesje en krijgen nog sonde voeding. Elize drink sinds een paar dagen 1 a 2 flesjes per dag leeg, weer een stap in de goede richting. Miley heeft er nog wat meer moeite mee. Als het tijd is voor de flesjes krijgt eerst Elize en dan Miley hun flesje van Maria. Ook hier maak ik foto’s van en de liefde van Maria voor haar beide meisjes straalt er van af.

Na heel wat foto’s te hebben gemaakt is het voor mij tijd om te gaan en neem ik afscheid van Miley, Elize en Maria. Ik laat nog wat flyers van Earlybirds achter voor de verpleging en met een goed gevoel stap ik weer in de auto terug naar huis.

 

Lieve Miley en Elize, wat zijn jullie mooi en ik hoop dat jullie snel met papa en mama mee mogen naar huis.

 

Liefs Rina

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.