Milan

milan prematuur geboren na 33 weken

Wat begon als een standaard controle bij de verloskundige eindigde in een ziekenhuisopname in verband met zwangerschapsvergiftiging. 3 dagen later werd onze zoon, Milan, middels een spoedkeizersnede gehaald, 7 weken en 1 dag eerder dan gedacht.
Tijdens een standaard controleafspraak kwam onze verloskundige erachter dat mijn bloeddruk erg gestegen was en ook lag de groei van onze zoon gemiddeld 3 weken achter. Voor de zekerheid werden we direct doorgestuurd naar het ziekenhuis en daar werd het bevestigd: ik bleek zwangerschapsvergiftiging / pre-eclampsie te hebben. Doordat de placenta en navelstreng slecht functioneerden had onze baby het de afgelopen weken lastig in mijn buik en was hij sinds de laatste controle vrijwel niets gegroeid. Dit was heel erg schrikken!
De dagen erna bestonden uit onderzoeken, onderzoeken en nog eens onderzoeken. Ik vond dit heel erg zwaar, die onzekerheid en spanning. Ik heb graag de touwtjes in handen en deze dagen werd ik compleet geleefd, ik moest het allemaal over me heen laten komen en hopen dat het allemaal goed zou komen. Vrijdagavond voelde ik me ineens veel slechter, kreeg ik het heel benauwd en het voelde alsof er een band onder mijn borst was gespannen. Voor de zekerheid hebben ze toen extra controles uitgevoerd en nog een extra hartfilmpje gemaakt en toen ze daar een dipje in de hartslag van onze baby zagen lag ik binnen een half uur op de OK voor de keizersnee. Op 31 juli om 22:14 uur is Milan geboren met een gewicht van 1308 gram.
Vanaf het eerste moment is gebleken dat Milan een heel sterk mannetje is. Hij kon direct zonder ademondersteuning & medicijnen ademen en doet het gewoon hartstikke goed. Tijdens de shoot was Milan 19 dagen oud en woog hij alweer 1626 gram. Inmiddels is hij natuurlijk nog meer gegroeid en ligt al in een wiegje! We kunnen echt niet wachten tot hij met ons mee mag naar huis.
We hoorden via de verpleging over Earlybirds, want een prachtige stichting! Nieta, heel erg bedankt dat je dit voor ons hebt gedaan. Het zijn prachtige foto’s geworden, door jou hebben we nu een mooie herinnering aan een hectische start.

Inez & Rens

1 antwoord
 1. Marjo
  Marjo zegt:

  Lieve Inez en Rens,
  Heel veel felicitaties met en voor Milan! Wat een zware en spannende start voor jullie drieën.
  Heel mooi dat we op deze manier even mee mogen kijken en horen hoe het met jullie gaat.
  We wensen jullie heel veel gezondheid en geluk met Milan, het is een prachtig jongetje!
  Groetjes van Frank en Marjo uit Tiel

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.