Mike

Mike
Dinsdagavond 6 mei ‘s avonds kreeg ik een berichtje in mijn mailbox voor een reportage aanvraag. Een mailtje die ik niet zomaar zal vergeten en ik echt even voor moest gaan zitten. Ik heb al aardig wat reportages mogen maken voor earlybirds, maar nu werd me toch duidelijk hoe dicht geluk en verdriet, leven en de dood, bij elkaar staan.

Peter en Tineke zijn ouders geworden van twee prachtige zonen. Mike en Jesse*. Helaas mocht het voor Jesse* niet zo zijn. De volgende dag belde ik Peter en Tineke op om een afspraak te maken. Wat zeg je dan tegen ouders!? Tineke klonk opgewekt en opgelucht aan de telefoon. We maakten een afspraak voor de vrijdagavond. En zo stapte ik dan vrijdagavond dan ook op mijn fiets naar het MMC in Veldhoven. Daar ontmoette ik Mike en natuurlijk zijn ouders.

Er was visite en alle ogen waren verliefd op Mike gericht. Ondertussen maakte ik mijn camera’s klaar voor gebruik en we spraken door hoe ik te werk ga tijdens de reportage. Peter en Tineke, begonnen met de verzorging, gaven Mike een flesje, en deden heerlijk met hem knuffelen. Ondertussen legde ik dit allemaal vast. In een klein uurtje stond het erop. Mike was intussen in een diepe slaap gevallen en werd weer heerlijk in zijn bedje gelegd.

Ik vroeg daarna Tineke, hoe het kwam dat ze te vroeg bevallen was. Heel haar zwangerschap ging het al moeilijk, en eindelijk toen ze dachten dat het eindelijk wat beter ging kregen ze te horen dat Jesse* met 31 weken in de buik gestorven was. Ze had gehoopt dat ze eerder zou bevallen, anders zou ze pas met 38 weken worden ingeleid. Maar heel spontaan kreeg ze weeën met  en zette ze twee prachtige zonen op de wereld. Mike deed het meteen erg goed, en als hij het zo goed blijft doen (en goed aankomt) mag hij snel naar huis. **** is ook heel trots op zijn broertje en helpt papa en mama al goed mee met de verzorging.

Lieve Peter en Tineke, geniet van jullie Mike en jullie gezinnetje. Koester de mooie en tedere momenten die jullie met Jesse* hebben mogen hebben. Mike, groei snel wat groter en hopelijk kom je goed aan zodat je snel mee naar huis mag. Je hebt voortaan een beschermengeltje over je waken.
Liefs,
Léonie de Koning

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.