Mike

Mike prematuur geboren met 33 weken

14 Oktober mocht ik in het UMCG kennis maken met Mike, zijn grote zus en trotse ouders.
We hadden via de mail al even contact en het spande erom of de reportage door kon gaan want misschien mocht hij al overgeplaatst worden naar een ziekenhuis iets dichter bij huis. Het wachten was op een scan en die werd ingepland op 15 oktober waardoor ik dus afsprak op de afdeling. Terwijl ik net met de verpleging aan het kletsen was en vertelde wat we precies kunnen betekenen voor ouders vanuit de stichting kwamen Mike zijn ouders en trotse zus aanlopen. We liepen gelijk door naar het plekje en wat een prachtig manneke lag daar in zijn wiegje.
Zijn ouders vertelden dat hij met 33 week zwangerschap is gehaald met een spoedkeizersnede omdat hij het heel zwaar had. Twee derde van zijn bloed liep terug naar mama waardoor hij het heel moeilijk had in de buik. Niemand had verwacht dat hij 2 weekjes later er al zo sterk bij zou liggen. Wat een vechtertje! Wel is het onzeker wat de toekomst brengt. Doordat hij zo weinig bloed had heeft hij zuurstof tekort gehad en het is onzeker wat voor schade dit heeft gebracht. Maar we duimen dat het allemaal mee valt. Hij groeit in elk geval op in een enorm liefdevol gezin. Mike heeft net zijn buikje vol via de sonde en ligt heerlijk tevreden in de wieg. mama mag lekker knuffelen en pakt hem op haar arm. Voorzichtig natuurlijk met zijn volle buikje. Grote zus vind het allemaal super interessant en komt steeds even gluren bij haar broertje. Vele knuffels en kusjes worden uitgedeeld terwijl ik er ben. En heel voorzichtig speel ik kiekeboe met d’r. Een leuk spelletje want ze doet al snel zelf mee. Heerlijk wanneer broers en zussen ook gewoon op de afdeling mogen zijn en zo op hun gemak kunnen zijn. Nadat mama volop met Mike heeft geknuffeld is papa aan de beurt. Hij heeft de nummers van de koeien nog op zijn hand staan. Ik herken het want mijn schoonouders hadden ook een veehouderij. Zo zie je maar dat het een flinke uitdaging is om alle ballen in de lucht te houden wanneer je kindje te vroeg wordt geboren. Maar wat zijn ouders en kinderen toch vaak vol kracht en wat is er veel liefde en trots.
Nadat Mike weer heerlijk wordt ingestopt in zijn wiegje neem ik afscheid. Mike mag al snel over naar het ziekenhuis dichterbij huis en nu verder aansterken, groeien en bij mama leren drinken.
Heel veel geluk!!

1 antwoord
  1. Marry
    Marry zegt:

    Wat een prachtige foto’s zijn er gemaakt van dit lieve mannetje , dat zo gevochten heeft voor zijn leven. Een dierbare herinnering aan deze moeilijke tijd voor zijn papa en mama en grote zus.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.