Mikay prematuur geboren met 31 weken, gebroken vliezen, Diakonessenhuis

Mikay

Mikay prematuur geboren met 31 weken, gebroken vliezen, Diakonessenhuis

Wat een liefde…..
Dat zei de mama toen we foto’s aan het maken waren van de kleine Mikay voor St. Earlybirds.

Mikay is geboren met 31 weken en ligt al 7 weken in het ziekenhuis. Samen met grote zus Kylee (7jaar) hebben ze dus al een hectische en drukke tijd achter de rug. Samen hebben we er nu even rustig de tijd voor genomen om mooie foto’s te maken. Samen met Kylee die het best spannend vond. Ze deden alle twee zo goed. Helaas kon papa er niet bij zijn maar samen hebben we mooie herinneringen gemaakt.

Ik wens Mikay met z’n ouders en grote zijn Kylee heel veel geluk en gezondheid toe en hoop dat Mikay snel naar huis mag.

———————–

Berichtje van mama:

Tijdens de 20 weken echo bleek dat ons kindje heel weinig vruchtwater had. Hierdoor werd ik streng in de gaten gehouden. Met 25 weken verloor ik vocht maar de testen voor vruchtwater waren negatief en ik werd weer naar huis gestuurd. Helaas kreeg ik met 27 weken bloedverlies en toen bleek ook dat mijn vliezen gebroken waren.

Ik had een tasje voor 4 dagen ingepakt want ik dacht “gebroken vliezen is een baby”. Dat bleek toch anders te zijn want Mikay is met 31 weken geboren na een ziekenhuisopname van 4 weken. Hij had al die tijd geen vruchtwater meer maar maakte toch genoeg aan om te drinken en te plassen. Hij heeft op de ic gelegen en was daar de beste baby op de afdeling. Nadat hij was overgeplaatst naar het streekziekenhuis kreeg hij een terugval. Hij kreeg extra zuurstof omdat hij vergat te ademen.

Nu zijn we bijna 9 weken verder en het ziet er naar uit dat hij deze week eindelijk mee naar huis mag. Dan kunnen we eindelijk met het hele gezin genieten!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.