Merle

Op 26 juli mocht ik even mijn regio oversteken om naar de knappe Merle in Dordrecht te gaan. Bij aanmelding voor de fotoreportage lag zij nog in Rotterdam, maar ze deed het gelukkig al zo goed dat ze was verhuisd naar een ziekenhuis dicht bij haar huis. 

Merle is geboren met een zwangerschapsduur van 31 weken en 2 dagen. De weken daarvoor waren heel spannend geweest. Haar moeder kreeg namelijk gebroken vliezen bij een duur van 22 weken zwangerschap. Vanaf die tijd werd zij opgenomen in het ziekenhuis en was het vooral wachten en hopen dat Merle in de buik bleef zitten.

Maar bij 31 weken en 2 dagen was het niet nog langer te rekken en werd Merle geboren. De start bleek ook spannend te zijn. De longen van Merle functioneerde niet goed en moest zij aan de volledige beademing. Intussen laat zij zien dat ze echt een sterke meid is en krijgt zij nu de zuurstof via de optiflow. Ze had door de verhuizing naar Dordrecht wel weer even een kleine terugslag, maar ook nu laat ze weer zien hoe sterk ze is. 

Het ziekenhuis van Dordrecht was voor mij nog onbekend, maar gelukkig stond de vader van Merle mij al op te wachten bij de afdeling. We liepen de kamer op en tussen alle bedjes lag zij in het uiterste hoekje, maar wel met veel ruimte. We hebben even wat licht bijgesteld en toen kon ik haar goed vastleggen. Merle was vooral aan het slapen, maar heel even zagen we ook een paar oogjes die het even in de gaten hielden wat we aan het doen waren. Wat een lief gezicht. 

Ik wens de ouders en Merle alle geluk van de wereld.

Liefs Eveline 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.