Maysen prematuur geboren met 34 weken, harde buiken, weeenremmers, longrijping, gebroken vliezen, couveuse

Maysen

Maysen prematuur geboren met 34 weken, harde buiken, weeenremmers, longrijping, gebroken vliezen, couveuse
In het Gelre, in Apeldoorn ontmoet ik Fabiënne op de vroege ochtend van 4 augustus. Mathijs en Ryan (16mnd) zijn onderweg. Fabienne ziet eruit alsof ze niet zwanger geweest is en ze voelt zich naar omstandigheden prima, al is ze drie dagen geleden bevallen. Maysen is geboren op 1 augustus 2017.

Fabiënne had rond de 15 weken al harde buiken, hier was ze al mee bekend van haar zwangerschap met Ryan. Na een zwangerschap van 32 weken wordt er besloten dat ze weeënremmers krijgt en longrijping voor de kleine baby in haar buik. Met 33.4 weken wordt ze een dag opgenomen voor controle, maar omdat het vooral afwachten is, mag ze naar huis. Letterlijk een paar minuten voordat ze uit het ziekenhuis ontslagen wordt, breken haar vliezen! En met 34 weken wordt Maysen geboren!

Maysen is een prachtig, gaaf jongetje met donkere haartjes, in tegenstelling tot zijn pappa en grote broer Ryan die hoogblond zijn. Ondanks dat hij zo vroeg geboren is, doet hij het geweldig! Hij gaat snel van de couveuse naar het warmtebedje en als ik er ben mag hij daar ook al uit en ligt hij in een gewoon bedje. Ook gaat het zo goed met hem dat hij lekker in bad mag!

Lieve Maysen, jouw mamma mocht vandaag al naar huis en via het cameraatje kan ze altijd naar je kijken. Maar wordt maar snel groter en sterker zodat je snel bij jouw pappa, mamma en grote broer thuis mag komen!

—————————–

Wij hebben deze zwangerschap ervaren als zwaar. Vanaf 15 weken al met harde buiken gezeten en dat hield niet op tot de bevalling. Vanaf het moment dat ik pijnlijke harde buiken ging krijgen en dit dus weeën werden met 32 weken werd het allemaal toch spannend. Maar veel tijd om er mee te zitten hadden we niet want met 34 weken precies was kleine Maysen er. En nu genieten we van elk moment met hem!

De foto’s van Earlybirds zijn super mooi!

3 antwoorden
 1. Nicole Phillipson
  Nicole Phillipson zegt:

  En ik ben de trotse oma die dit net als bij Ryan van dichtbij heeft mee mogen maken. Wat heeft mijn dochter het laatste uur zwaar gehad maar zonder pijnbestrijding en met een oerkracht heeft ze het toch weer voor elkaar gekregen om een prachtig mannetje op de wereld te zetten. Ik ben trots op haar xxx

  Beantwoorden
 2. Fabiënne
  Fabiënne zegt:

  Gefeliciteerd Fabiënne , Ryan en Mathijs.
  Jullie kunnen trots zijn op jullie kleintje!

  Heel veel geluk samen.

  Liefs ,

  Fabiënne & Xavier

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.