Maud

Maud keizersnede prematuur 31 weken borstkanker moeder

Op donderdag 10 september vroeg mijn collega Jessica mij of ik een reportage in Haarlem van haar kon overnemen. Toen zij mij de situatie en het verhaal vertelde moest ik wel ja zeggen.

Ik legde contact met papa Daniel voor een afspraak, de volgende dag in het Spaarne gasthuis in Haarlem. Toen ik daar op vrijdag om half 10 aankwam stond hij al buiten op mij te wachten. Hij vertelde me over de verschrikkelijke nachtmerrie waarin hij en zijn gezin momenteel zitten.

In november 2014 kreeg mama Ilse last van haar ribben en bovenlijf. Omdat Ilse zelf fanatiek basketbal speelde dacht ze aan een stomp van een elleboog en zocht ze er niets achter. Toen ze na een aantal weken toch nog last bleef houden ging ze naar de huisarts. Die dacht aan het syndroom van Tietze. De symptomen zoals stekende pijn op de borst en uitstraling naar andere delen van het lijf door verkramping in het aangedane gebied klopte precies. Er is niet echt een effectieve behandeling voor deze ziekte en zo modderde Ilse maar aan.

In februari kwamen ze erachter dat ze zwanger waren van hun tweede kindje. Omdat je tijdens de zwangerschap sowieso geen medische onderzoeken zoals een CT scan of MRI kunt ondergaan en medicatie vaak toch niet ingenomen kan worden was er nog niet veel duidelijkheid over de pijn waar Ilse elke dag aan onderdoor ging.

Ze zouden 3 weken op vakantie gaan met hun dochter maar na 1,5 week zijn ze naar huis gegaan.¬†Ze verging van de pijn en de pijn breidde zich alleen maar uit. Een bezoek aan de spoedeisende¬†hulp leverde niet veel meer op in juli 2015. Maar daardoor is wel het balletje gaan rollen en zijn de¬†reumatoloog en gynaecoloog met elkaar in contact gekomen en werd besloten om toch een scan te¬†maken. Ze waren nog geen 1,5 uur thuis na de scan en toen belde het ziekenhuis al dat ze terug¬†moesten komen. Inmiddels was Ilse 28 weken zwanger en werd die dag de grond onder hun voeten¬†weggeslagen. Uit het onderzoek bleek dat zij een tumor van 3×3 cm onder haar borstkas heeft¬†zitten.

Uiteindelijk werd pijnlijk duidelijk dat Ilse een agressieve vorm van borstkanker heeft met meerdere uitzaaiingen en moest er direct met chemo begonnen worden. Toen papa Daniel mij dit vertelde sloeg mijn stem steeds meer over en ik kreeg over mijn hele lijf kippenvel. Een week erna zakte Ilse weg en werd ze met spoed naar het ziekenhuis gebracht en bleek ze een dubbele longembolie te hebben. Omdat het nu voor Ilse en voor hun ongeboren kindje heel
spannend was werd besloten om de kleine te halen dmv een keizersnede.

Met 31 weken werd hun prachtige en kerngezonde dochter Maud geboren. Zusje van Nikkie, die in oktober 3 jaar wordt. Maud doet het supergoed en groeit heel goed! Ze is geboren op 11 augustus 2015 en woog 1610 gram. Nu ruim 5 weken oud en als ze nog even haar flessen goed leeg drinkt ziet het ernaar uit dat ze met 2 weken mee naar huis mag.

Een rollercoaster voor emoties voor dit gezin. Toen we binnenkwamen op de afdeling wist Ilse nog¬†niet dat ik kwam om haar gezin te fotograferen. Ze was samen met oma naar het ziekenhuis gelokt¬†en het was een blije verrassing voor haar! Even een momentje met elkaar en een prachtige¬†herinnering vastleggen. Samen met hun lieve dochter Nikkie maakte we mooie foto’s. En we kregen¬†zelfs van de kleine Maud nog een grote glimlach!

Vandaag, 14 september, krijgt Ilse haar 3e chemo. De eerste was tijdens de zwangerschap, de tweede na de bevalling en nu al nummer 3. Iets waar ze erg tegenop zag omdat ze er zo ontzettend ziek van werd de vorige keren. Een brok in mijn keel krijg ik als ik de angst in haar ogen zie. Ze komt over als een hele sterke vrouw met aan haar zij een liefdevolle en zorgzame man. Ze hebben mijn hart gestolen en ik wens ze voor de komende tijd alle goeds met veel familie & vrienden om hen heen om hen te steunen!

Ik ben blij dat ik deze waardevolle reportage voor jullie mocht maken lieve Ilse & Daniel!

Liefs, Marije Luiten-Hofman

21 antwoorden
 1. janneke
  janneke zegt:

  Lieve familie, wat n nachtmerrie. De geboorte van n dapper meisje had n roze wolk moeten zijn…. heel veel sterkte en kracht en genuet van elkaar…

  Beantwoorden
 2. Elly
  Elly zegt:

  Wow wat een heftig verhaal. k wens de familie alle goeds en kracht voor de toekomst toe. heel veel geluk met met jullie gezinnetje en sterkte tijdens alle nog komende behandelingen.

  Beantwoorden
 3. Liesbeth Stam
  Liesbeth Stam zegt:

  Tranen in mijn ogen….
  Ilse, ik hoop dat jouw meisje Maud je heel vaak zo’n lieve glimlach geeft en je dat genoeg energie geeft om te door te blijven vechten.

  Beantwoorden
 4. Marjan
  Marjan zegt:

  Lieve Dani√ęl, ilse, Nikker en Maud ik heb geen woorden hiervoor. Wil jullie heel veel kracht wensen in deze moeilijke tijd in gedachte bij jullie. Dikke knuff van mij

  Beantwoorden
 5. Irene
  Irene zegt:

  Lieve Ilse & Dani√ęl,
  wat een mooie fotoreportage.
  met een grote lach van Maud. En der trotse grote lieve zus nikkie.
  Het geluk en sterkte straalt er vanaf…….
  xxxjes voor jullie.

  Beantwoorden
 6. Sandra lascaris
  Sandra lascaris zegt:

  Lieve Daan Ilse

  Wat een mooie foto’s
  Heel veel kracht,liefde in deze enorm zware tijd.
  Geniet van jullie mooie dochters en put hier alle kracht uit !!

  Liefs dikke knuffel xx

  Beantwoorden
 7. Saskia
  Saskia zegt:

  Lieve Daniel en Ilse,

  Kippenvel!! Wat een mooie foto’s! Wat hebben jullie er een mooi meisje bij. Sterkte met alles! Denk aan jullie!

  Liefs en een dikke knuffel

  Saskia

  Beantwoorden
 8. Kimberley
  Kimberley zegt:

  Wow wat een heftig verhaal zeg! Kipppenvel krijg je ervan. Ik wens de familie heel veel sterkte de komende tijd! En geniet van jullie kleine sterke meisje!

  Heel veel liefs
  Kimberley

  Beantwoorden
 9. Guido
  Guido zegt:

  Opnieuw kippenvel van jullie verhaal, maar wat goed en dapper dat jullie dit hebben laten vastleggen. En wat een mooie foto’s, die glimlach van Maud ‚̧ԳŹ.

  Beantwoorden
 10. Marieke
  Marieke zegt:

  Kippenvel bij het lezen van deze situatie. Wat heftig! Heel veel sterkte voor dit gezinnetje. Ik hoop dat ze nog heel lang van elkaar mogen genieten.

  Beantwoorden
 11. Naära
  Naära zegt:

  Jeetje joh, wat een ellende. Hoop van harte dat jullie heel lang samen kunnen genieten van jullie mooie meiden. Wat enorm heftig! Heel veel succes met de chemotherapie.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.