Matthijs prematuur geboren met 27 weken, MMC Veldhoven, Ronald McDonaldhuis, couveuse, CPAP, borstvoeding, sonde

Matthijs


Matthijs prematuur geboren met 27 weken, MMC Veldhoven, Ronald McDonaldhuis, couveuse, CPAP, borstvoeding, sonde

Op 25 oktober ging ik naar Veldhoven om een fotoreportage te maken van Matthijs. Matthijs is geboren met 28 weken en een geboortegewicht van 1305 gram. Ik had al contact gehad met papa, en we hadden bij de hoofdingang afgesproken. Aldaar zag ik de trotse ouders al aankomen. Beide straalde ze van oor tot oor. Onderweg naar Matthijs toe vertelt mama me al een beetje hoe het allemaal verlopen was, en papa vult haar verhaal aan. Papa en mama verblijven in het Ronald McDonald huis.

Matthijs ligt in de couveuse, heerlijk beschermd tegen het licht dmv een cover over de couveuse. Hij heeft nog CPAP (ademhalingsondersteuning), en ligt nog aan de monitor. Even later komt de verpleegkundige, en samen met mama wordt Mathijs verzorgd. Heel even mag de CPAP er van af. Snel kan ik een paar foto s maken. Matthijs doet het super goed. De CPAP kan vandaag alweer wat afgebouwd worden, maar helemaal zonder lukt hem nog niet. Ook nog helemaal niet erg, hij is nog zo klein. Alhoewel….. hij is al hard gegroeid want hij zit alweer boven het geboortegewicht. En dat binnen 10 dagen. Wat een kanjer.

Mama geeft hem borstvoeding. Het is nog te vermoeiend voor Matthijs om zelf te drinken, daarom krijgt hij alles voeding die mama kolft door de sonde. Papa helpt waar hij kan. Zo mooi om te zien wat een geweldig team ze zijn, en hoeveel liefde er is. Matthijs je bent een kanjer. Groei maar goed, zodat je snel met je papa en mama mee naar huis kunt.

——————-
Mama van Matthijs:

Totaal onverwachts zijn de weeën begonnen. Ik had zelf niet door dat het weeën waren, ja achteraf wel, maar op dat moment. Ik voelde wat buikpijn. Maar ja, gewerkt…beetje rustig aan doen….warme kruik…warm bad….Maar uiteindelijk toch maar even de verloskundige gebeld. Deze stuurde ons door naar het ziekenhuis. De gynaecoloog in Tilburg deed het onderzoek, en toen bleek ik al 4 cm ontsluiting te hebben. Er was geen houden meer aan. Alles ging toen in een sneltreinvaart.

In no time zat ik al op 8 cm. En niet veel later is Matthijs geboren. Ik heb hem heel even bij me mogen hebben, maar Matthijs had het er even moeilijk mee. De ademhaling wilde niet op gang komen, maar binnen een paar minuten was het hem toch gelukt. Toen hij stabiel was, zijn we overgeplaatst naar Veldhoven toe. Eerst is Matthijs overgeplaatst. En dat is toch wel gek, je bent bevallen, en je hebt geen kindje bij je. Even later ben ik overgeplaatst en gelukkig mocht Kevin met me mee in de ambulance. Samen verblijven we in het Ronald McDonald. En zijn heel veel bij Matthijs. We kunnen uren met hem kangoeroën. Zo heerlijk is dat. En zo fijn dat je als ouders mee mag helpen met de verzorging. En hij doet het zo goed. Trots op onze kanjer

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.