Mats prematuur geboren met 30 weken, spoedkeizersnede, NICU, MMC Veldhoven, JBZ, buidelen, sonde

Mats

Mats prematuur geboren met 30 weken, spoedkeizersnede, NICU, MMC Veldhoven, JBZ, buidelen, sonde

 
Van de ouders:

Dit is Mats. Mats is op 22 december 2019, na 30 weken zwangerschap, met een spoedkeizersnede geboren (1146 gram, 34 cm) omdat bij mama de placenta was losgelaten.

Mama had al langer last van een niet goedwerkende placenta dus was Mats kleiner en lichter dan normaal. Na een start op de NICU in het MMC Veldhoven mocht Mats al snel naar het JBZ in Den Bosch.

Op de dag dat fotograaf Mardine langs kwam mocht hij net van het warmtebedje naar een normaal wiegje. Dat hebben we mooi vast kunnen leggen! Mats heeft nog steeds extra zuurstof nodig, maar dat wordt langzaam afgebouwd. Ook is hij begonnen met het drinken uit een flesje en ook dat gaat steeds beter. In gewicht is hij inmiddels verdubbeld, dus het wordt al een hele stoere vent! Nu zorgen dat hij de komende weken verder aansterkt zodat dat we Mats snel mee naar huis mogen nemen.

——————

Van de fotograaf:

‘Nou Mats, wat kan jij lekker slapen zeg!’ Toen ik bij Mats aankwam om de foto’s te gaan maken was hij goed wakker. Dat was een gelukje. Maar al snel viel hij in slaap en toen hij ook nog lekker bij mama mocht buidelen was het slaapfeest compleet. Heerlijk toch?! ‘Slaap maar lekker door hoor, kleine vent, daar wordt je alleen maar groter en sterker van, en mag je lekker naar huis!’

Mats, Erwin en Margret, ik wens jullie het allerbeste toe voor de toekomst!

1 antwoord
  1. Harrie & Rian
    Harrie & Rian zegt:

    Wat een flinke jongen is Mats al geworden zeg! Groot verschil met net na de geboorte. Jullie kunnen terecht trots zijn Margret en Erwin!
    Wij wensen jullie heel geluk en gezondheid met Mats en hopen dat hij snel aansterkt zodat jullie hem lekker mee naar huis mogen nemen!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.