Mason prematuur geboren met 24 weken en 1 dag, longrijping, gebroken vliezen, Ronald McDonaldhuis, buidelen

Mason

Mason prematuur geboren met 24 weken en 1 dag, longrijping, gebroken vliezen, Ronald McDonaldhuis, buidelen

 
Met 23 weken en 5 dagen braken spontaan de vliezen. De aanstaande ouders liepen op dat moment net in de garage om een nieuwe auto te kopen. Van de garage konden ze gelijk door naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis hebben ze longrijping gekregen in de hoop dat ze de 24 weken grens zouden halen en de bevalling niet verder zou doorzetten.

Na een paar spannende dagen is Mason geboren met 24 weken en 1 dag. Mason had al een mooi geboortegewicht. Hij woog bij zijn geboorte al ruim 1 kilo (1060gram). Een prachtig geboortegewicht voor een geboortetermijn van 24 weken. Op de dag van de fotoreportage voor Stichting Earlybirds woog hij 1030gram.

Het gezin verblijft in het Ronald McDonald huis in Groningen om zo dichtbij Mason te zijn en hem veel te kunnen bezoeken.

Tijdens de fotoreportage zie ik ontzettend veel liefde voor Mason. Hij mag vandaag buidelen bij zijn moeder. En alsof hij het door heeft dipt hij wat in zijn waardes. Zijn ouders kennen dit van Mason “dat doet hij steeds als hij bij mama wordt gelegd, kleine boef”. Gelukkig vind hij snel zijn fijne plekje bij mama op haar borst en genieten ze beide van dit momentje van buidelen. Het is prachtig om te zien hoeveel liefde er is voor dit kleine mannetje en hoe het gezin samen sterk staat in deze heftige weken.

Lieve Mason, papa & mama heel veel sterkte en kracht gewenst voor de komende weken/maanden. Stapjes vooruit en wellicht soms stapjes achteruit, als er uiteindelijk maar meer stapjes vooruit worden gemaakt. Ik hoop dat jullie over een tijdje samen met Mason terug kunnen blikken op zijn vroege start en de foto’s die ik voor jullie heb gemaakt.

7 antwoorden
 1. Shari
  Shari zegt:

  Lief mooi mannetje! Wat een kanjer, zo sterk gevochten! Rust zacht lieve Mason ?
  Papa en mama, veel kracht en sterkte. Koester deze pracht foto’s en jullie mooie ventje.

  Beantwoorden
 2. Ramona
  Ramona zegt:

  Wat vreselijk! waarom krijgen deze jonge kindjes nou geen kans? Ik weet hoe het voelt om je kindje zo vroeg te moeten loslaten. Zo oneerlijk en zo zwaar. Ik wens jullie dan ook heel veel kracht om deze ondragelijk pijn te dragen. Lieve Mason, wat heb je gestreden. Je bent een kanjer. Rust zacht lieverd

  Beantwoorden
 3. Leonie Jurjens
  Leonie Jurjens zegt:

  Heel veel sterkte gewenst! Volgens mij hebben wij jullie kindje destijds wel gezien in Groningen en jullie wellicht ook. Ons zoontje Mike is daar ook geboren op 26-08-2019 en lag volgens mij naast Mason in de couveuse op de afdeling. Hoe dierbaar kunnen foto’s dan zijn. Wens jullie heel veel kracht en sterkte toe in deze moeilijke tijd.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.