Marc prematuur geboren met 31 weken, JKZ, sonde, badderen, knuffelen

Marc

Marc prematuur geboren met 31 weken, JKZ, sonde, badderen, knuffelen

Op 26 augustus mocht ik een reportage van Marc maken in het JKZ in Den Haag. Dit mannetje is geboren met 31 weken. Het is een extra bijzondere dag, want de monitor mag eindelijk uit en dat kan gelijk worden vastgelegd. Wat een heugelijk moment!

De ouders, Christina en Alex hebben in de 4 weken dat Marc op de wereld is al een aardig reisje achter de rug. Toen de bevalling spontaan leek door te zetten was er helaas nergens meer plek in een ziekenhuis in de regio. Ze moesten daardoor zelfs uitwijken naar Maastricht, waar Marc uiteindelijk is geboren. Gelukkig mochten ze na een paar weken terug naar Den Haag, een stuk dichterbij huis.

Wat is Marc al een mooi mannetje om te zien. Je kan zien dat hij het al heel goed doet. Nadat de monitor is uitgezet wordt bij Marc de plakkers en de snoertjes verwijderd. Daarna mag hij lekker in bad. Tijdens het badje gaan zijn oogjes steeds een beetje open en ontspant hij zich in het warme water en in de handen van zijn ouders. Wat een lief gezicht! Na het badje wordt zorgvuldig afgedroogd, met alle plooitjes die goed droog moeten zijn. Daarna is er nog even tijd om te knuffelen en mag hij voor de laatste avond in het ziekenhuisbedje, want hij mag morgen naar huis!

Ik wens Marc, zijn vader en moeder na deze hectische tijd alle geluk van de wereld!
Liefs Eveline

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.