Ezra prematuur geboren met 27 weken, Martini ziekenhuis, longrijping, bedrust, spoedkeizersnede, NICU, UMCG, buidelen

Ezra

Ezra prematuur geboren met 27 weken, Martini ziekenhuis, longrijping, bedrust, spoedkeizersnede, NICU, UMCG, buidelen

Van de ouders:

Vanaf week 17 was de zwangerschap al erg spannend, in verband met bloedingen en een scheurtje in de vliezen. Bij 23,5 week ben ik opgenomen in het ziekenhuis UMCG omdat de bloedingen niet meer ophielden en de vliezen volledig gebroken waren. De vooruitzichten waren niet goed volgens de doktoren. Daarop volgde 4 hele spannende weken met longrijpingsprikken, strikte bedrust, elke dag meerdere keren aan de CTG en elke dag bloedingen.

Bij 27 weken bleek het niet meer goed te gaan met zowel de baby als met mij en ben ik ingeleid. Uiteindelijk in verband met een loslatende placenta heeft er een spoedkeizersnede plaatsgevonden en is onze zoon Ezra-Noel op 5 juli geboren. Hij heeft 3 weken op de NICU in het UMCG gelegen en is toen al overgeplaatst naar de High care in het Martini ziekenhuis.

Ondertussen is hij ruim 8 weken en heeft al veel obstakels moeten nemen. Maar wat is hij sterk en wat is hij dapper en wat zijn wij ongelofelijk trots op hem. Nog even strijden en dan mag hij eindelijk met ons mee naar huis en kunnen we met zijn vieren genieten thuis!

————————-

Van de fotograaf:

Ezra werd met 27 weken geboren na een spoedkeizersnede. De eerste weken waren spannend en ging het met ups en downs.

Op de dag dat ik kwam was Ezra 35 weken oud. Hij mocht in bad. Daarna heerlijk buidelen met z’n vader. Toen Ezra ook nog een flesje kreeg, viel hij daarna al snel in slaap.

Ezra, dat je maar flink mag groeien zodat je snel mee naar huis mag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.