Mara prematuur geboren met 33 weken en 2 dagen, weeenremmers, longrijping, CTG, highcare, CPAP, sondevoeding, Radboud UMC

Mara

Mara prematuur geboren met 33 weken en 2 dagen, weeenremmers, longrijping, CTG, highcare, CPAP, sondevoeding, Radboud UMC

Onze zwangerschap liep totaal anders dan gepland. Met 12 weken zwangerschap begonnen mijn weeën al, dit na aanleiding van operaties aan de baarmoeder tijdens mijn zwangerschap. De baarmoeder lag klem in de bekken en naar achter gekanteld. Deze kwam niet van zelf in de goede positie. Na 3 pogingen onder algehele narcose tijdens de zwangerschap hebben ze met klemmen de baarmoeder op de plek gekregen. Na de oka zijn ze direct gestart met weeën remming, 2x 60 Adalat. Dit is gegeven tot 30 weken zwangerschap. Na 5 weken ziekenhuis opname in Nijmegen ging ik naar huis met algehele bed rust. Alles zo dat onze kleine meid nog een tijdje warm in mijn buik zou blijven.

Met een zwangerschapstermijn van 32,3 weken zwangerschap werd ik ‘s-nachts wakker met heftige weeën en bloedverlies. Ik heb de gynaecoloog gebeld en kon direct komen. Daar aangekomen is er via infuus 48 uur weeën remming gestart. Dit deed niet voldoende. Met 33 weken is nogmaals 48 uur weeën remming gegeven via het infuus, maar nu voor de longrijping in de hoop dat dit kon inwerken. Met 33.1 weken de eerste longrijping prik gehad en met 33.2 de 2 de prik. De weeën bleven volgen en werd een weeën storm. Ons meisje begon in de buik met dips te vertonen. De hartslag zakte regelmatig naar 60 toe. Dit mocht nog en kan bij de termijn passen. Ik heb 24 uur aan de CTG gelegen.

De ochtend van 7 november ging alles heel snel. De hartslag van onze kleine meid zakte langere tijd weg. Ik kreeg heel snel te horen dat onze kleine meid in gevaar was en er direct uit moest, direct mijn man gebeld dat hij direct moest komen. Er werd mij al verteld dat mijn man het niet zou gaan halen.

En daar was onze grote trots geboren met 33.2 weken zwangerschap. 7 november 10.31 is onze lieve Mara geboren met een gewicht van 2251 gram. Na de geboorte is ze eerst naar de highcare gegaan. Toch had ze meer ademondersteuning nodig en is ze naar de IC gebracht. Ze heeft daar de CPAP gekregen voor extra ondersteuning en medicijnen om de longen meer open te zetten. De piep van de CPAP is netjes afgebouwd. Na 4 dagen CPAP had onze dame er geen zin meer in en trok ze de CPAP van haar hoofdje af en hebben ze besloten om de CPAP af te laten om te kijken hoe ze het deed. Dat ging netjes. De voeding krijgt Mara per sonde.

Na een week opname in het Radboud ziekenhuis was Mara klaar om naar een streek ziekenhuis te gaan in de buurt waar wij wonen. De reis in de ambulance is erg veel geweest voor haar. De dag er na heeft ze meerdere dipjes gehad. Dit ging na een paar dagen al wat beter. Mara drinkt al veel beter 2.5 week na haar geboorte. Ze heeft nog wel sondevoeding maar ook heel veel flesjes die ze al netjes leeg drinkt. Mara is sinds 48 uur dip vrij en een mijlpaal van de monitor af. Mara gaat 28 november met ons mee naar huis. Wat doet ze het goed. Ze heeft nu al een gewicht van 2250 gram bereikt.

Wij zijn heel blij met de fotoshoot van Earlybirds met ons gezin. Sophie is grote trotse zus en was blij om bij de foto s te zijn. Bedankt Earlybirds, de tijd is aan ons voorbij gevlogen! Wij kijken positief naar de toekomst met ons gezin!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.