Mara prematuur geboren met 34 weken, sonde, HELLP, couveuse, buidelen

Mara

Mara prematuur geboren met 34 weken, sonde, HELLP, couveuse, buidelen

 
Van de fotograaf:

Na lang tijd mogen we eindelijk weer fotograferen. En wat heb ik er zin in. En dan ook nog meteen 2 gezinnetjes op 1 dag. Daarom ben ik al op de afdeling, en komen ouders me halen.

De ouders stralen, ze hebben net namelijk goed nieuws gehoord, dat Mara morgen naar huis toe mag. Een beter nieuws kun je niet krijgen. Mara ligt tevreden in haar bedje. De sonde is eruit. Langzaam wordt ze wakker gemaakt, zo mooi om te zien hoe groot de liefde. Papa en mama doen heerlijk hun ding, en ik loop er rustig omheen om foto s te maken. En Mara…die maakt het allemaal niet uit. Ze geniet zichtbaar van papa en mama.

Lieve Mara, zo fijn dat je al zo snel naar huis toe mag. Je hebt het super gedaan xxx

———————–

Mama van Mara:

Hel(l)p!

26 augustus 2020, 33w6d zwanger. Nog 3 dagen werken en dan begint eindelijk mijn zwangerschapsverlof. De dag start ik met een ontbijtje en het beantwoorden van een aantal e-mails voor het werk. Om 9.15u naar de verloskundige voor de liggingsecho, de werklaptop laten we staan, we zijn toch zo thuis….

Tijdens de bloeddrukmeting bij de verloskundige blijkt deze aan de hoge kant te zijn. Met de wetenschap dat mijn zus tijdens haar zwangerschap PE en Hellp had en ikzelf hiervoor al preventief aspirine slik, word ik voor de zekerheid doorgestuurd naar het ziekenhuis voor extra controle. Bloeddruk wordt gemeten, urine getest en er wordt bloed geprikt. Bloeddruk blijft ietwat hoog, maar in de urine zijn geen eiwitten aanwezig; goed nieuws! Totdat mijn bloedwaardes bekend worden, mijn leverwaardes zijn véél te hoog… De gynaecoloog geeft aan dat ik het Hellpsyndroom heb en dat het enige medicijn zo snel mogelijk bevallen is. Ik ga dus niet meer naar huis voor onze kleine meid geboren is.

Om 19.30u ’s avonds word ik ingeleid en na een rustige nacht komen de weeën op 27 augustus rond de middag heel goed op gang. Om 15.50u wordt onze kleine meid Mara geboren, 42 cm en 2010 gram! Ze wordt even geholpen met ademen en wordt daarna, aangesloten aan de monitor, in de couveuse gelegd met een warmtelamp en warmtematrasje tegen het geel zien. Samen met mijn man proberen we zoveel mogelijk momentjes bij haar te zijn en te buidelen, wat een heerlijk gevoel. Onze meid doet het zo goed, dat ze na een kleine week in een warmtebedje gelegd wordt en 2 dagen later zelfs over gaat naar een gewoon bedje. 8 keer een flesje leeg drinken blijft in het begin nog hard werken voor de kleine meid. Na ongeveer 2 weken mag dan toch de sonde er uit en een paar dagen later mag ze mee naar huis.

Vlak voor de finish kwam voor ons de Earlybirds fotoshoot voorbij, een mooie herinnering aan de geboorte van onze premature dochter. 13 september, 36w 3d… Lekker thuis met onze kleine meid er bij! 

4 antwoorden
 1. Peter en Marian Kuepers- van den Schoor
  Peter en Marian Kuepers- van den Schoor zegt:

  Wat een verhaal Noortje en Bart! En hoe fijn is het dat alles goed gaat en jullie thuis heerlijk mogen genieten van jullie prachtige kleine meid!!

  Beantwoorden
 2. Wil en Wilma Willekens
  Wil en Wilma Willekens zegt:

  Supertrots zijn we op Noortje en Bart hoe ze met de onverwachte situatie zijn omgegaan. Mara is in een warm nestje terecht gekomen.
  Nu gaan we vooral met zijn allen genieten van en met Mara.

  Liefs, opa en oma Ospel

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.