Jason prematuur geboren met 30 weken en 2 dagen, sonde, buidelen, MMC, weeenremmers, longrijping, CPAP

Jason

Jason prematuur geboren met 30 weken en 2 dagen, sonde, buidelen, MMC, weeenremmers, longrijping, CPAP

 
Van de mama:

Deze mama meldde zich op 19 augustus met bloedverlies bij het geboortecentrum te Zuyderland Heerlen. Waarna ik, na wat onderzoeken, voor 1 nacht ter observatie zou worden opgenomen. De ochtend erna bleek dat mijn baarmoederhals korter was geworden en dat ik 1 cm ontsluiting had. Diezelfde dag ben met de ambulance overgebracht naar het MUMC in Maastricht. Daar hebben ze opnieuw onderzoeken gedaan en een febronectine test. Met deze test kunnen ze zien of je kans hebt op een dreigende vroeggeboorte binnen 7 dagen. En wat bleek, deze was positief. Meteen werd er een infuus aangesloten en kreeg ik weeënremmers en longrijping toegediend. De longrijping heeft 48 uur nodig om in te werken en daarna worden de weeënremmers gestopt.

Zaterdagmiddag 22 augustus om 14.30 uur was het moment dat de weeënremmers gestopt werden. De longrijping heeft gelukkig zijn werk kunnen doen. Maar helaas bleek 23 augustus dat alle weeën weer langzaam op gang kwamen. Iedere dag namen ze toe in frequentie en werden ook steeds pijnlijker. Woensdagnacht van 26 op 27 augustus had ik vanaf 23.30 uur continue weeën die maar niet ophielden. Mijn ontsluiting was gevorderd en mijn baarmoedermond was compleet verstreken. Waarschijnlijk zou het niet lang duren tot onze zoon geboren zou worden.

Op de dag van de geboorte bleek dat er geen plek meer was op de NICU in Maastricht en werd ik met loeiende sirenes overgebracht naar het MMC in Veldhoven. Hier is onze zoon Jason geboren na een zwangerschap van 30 weken en 2 dagen. Jason woog gelukkig 1520 gram. Hier waren de kinderartsen ontzettend blij mee.

Jason is geboren met een aangeboren afwijking waarvoor hij rond zijn 1 jaar wordt geopereerd. Verder maakte hij een goede start en heeft 5 dagen aan de CPAP gelegen, waarna hij al gauw over kon naar de highflow en al snel naar de opti-flow met 2 liter.

8 September is Jason overgebracht naar ons eigen ziekenhuis, daar kon hij al gauw van de opti-flow af. Een paar dagen later werd hij flink ziek, waardoor hij toch weer beademingsondersteuning nodig heeft.

Onze Jason weegt vandaag precies 1900 gram en het lijkt weer steeds beter te gaan.

Ondanks dat je hier zo wordt geleefd en iedere dag hetzelfde is en we ook stress en verdriet ervaren, genieten we ontzettend van ons nieuwe gezinslid. Hopelijk kan hij over een paar weken mee naar huis, zodat het normale leven weer kan beginnen met ons viertjes.

—————————

Van de fotograaf:

Wat een spannende tijd hadden jullie! Zeker toen Jason naar zijn eigen ziekenhuis mocht en onverwacht zo ziek werd, daar reken je dan niet meer op. Het zal een feest zijn als Jason mee naar huis mag. Ik hoop dat ik voor jullie mooie herinneringen heb kunnen aan een heftige tijd.

Joyce, Danny, Aimee en Jason, ik wens jullie alle geluk en gezondheid en een heel goede tijd samen!
Lieve groet en een knuffeltje voor de kinders, Mieke.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.