Magnus & Jurre prematuur geboren met 34 weken en 3 dagen, tweeling, placenta previa, keizersnede, neonatologie, sonde

Magnus & Jurre


Magnus & Jurre prematuur geboren met 34 weken en 3 dagen, tweeling, placenta previa, keizersnede, neonatologie, sonde

Stukje van moeder Elsje:

“Magnus en Jurre zijn een eeneiige tweeling, met een gedeelde placenta. Hierdoor was ik al veel in het ziekenhuis voor controles en op een gegeven moment elke dag controle, CTG’s. Dit was nodig omdat ik geen weeën mocht krijgen omdat heel lang de placenta laag had liggen, placenta previa.

Er stond al een keizersnede gepland met 33+6, maar omdat ik geen klachten had en ik me goed voelde mocht dit een week verschoven worden. Echter kwamen ze er achter dat ik bloedvaten onder had liggen, vasa previa. Dit is een heftige complicatie en als ik weeën zou krijgen of mijn vliezen in eens snel zouden breken, zouden we beide kindjes kunnen verliezen. Dit werd mij duidelijk met week 34+3. Hierdoor werd ik gespannen.

Diezelfde nacht was het vlies van Magnus een klein beetje gebroken, waardoor ik gelukkig heel weinig vruchtwater verloor en de bloedvaten niet beschadigden. Gelijk naar het ziekenhuis (Enschede) en daar de hele nacht aan het CTG gelegen en ‘s-ochtends als eerste een keizersnede. De keizersnede verliep gelukkig goed en de jongens en papa werden goed werden opgevangen bij de neonatologie afdeling waar ik snel naar toe mocht.”

———————-

Van de fotografe:

Op het moment dat ik aankom bij Magnus en Jurre zie ik 2 gezonde mooie kereltjes van 36 weken. Ze zijn omringd door twee liefdevolle ouders die zich meer dan fulltime inzetten voor deze 2 kleintjes. Ook krijgen ze samen tegelijk borstvoeding, erg mooi om te zien. Ze krijgen nog een beetje bij in de sonde.

Op dit moment zijn ze 37 weken, en drinken ze zelfstandig met nog een flesje als aanvulling, geen sonde meer in. Ik hoop dat alles voorspoedig verloopt en ze snel naar huis mogen waar ze hun gezinsleven echt kunnen starten. Veel geluk in de toekomst!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.