Macy


Van de fotograaf:

Macy’s geboorte gebeurde heel snel. Bij 32 weken zwangerschap brak Kelly’s water om 7.30 uur ‘s ochtends. Stanley kwam snel terug van zijn werk en er kwam een ambulance naar hun huis. Macy werd geboren na een intensieve bevalling van een uur en woog 1770 gram. Ze werden per ambulance overgebracht naar het Juliana Kinderziekenhuis en 30 minuten na de geboorte kon Kelly haar dochter voor het eerst vasthouden.

Macy was bijna twee weken oud toen ik kwam voor hun speciale Earlybirds fotoshoot. Toen ik aankwam, lag Macy heerlijk te slapen in de couveuse en het was bijna tijd om haar wakker te maken voor haar bad.

Stanley maakte het verschoningsmatje klaar en legde schone kleren klaar. Hoewel het Macy’s tweede keer in bad was sinds haar geboorte, was het de eerste keer dat Stanley er bij was. Kelly kleedde Macy uit terwijl ze nog in de couveuse lag en ze werd langzaam wakker. De verpleegsters kwamen om te helpen en Macy was gewikkeld in een hydrofiele doek. Kelly droeg Macy naar de gootsteen waar haar warme bad stond te wachten.

Met een beetje reuring toen haar kleine voetjes contact maakten met het warme water, werd Macy voorzichtig in het water neergelaten. Ze was al snel heel tevreden. Stanley kwam haar ook vasthouden en baden. Macy strekte al haar ledematen uit en hield haar voeten hoog uit het water. Voor een kort moment kwamen haar hielen bij elkaar waardoor de plaatsing van haar voeten op de vorm van een hart leek.

Gebadderd, afgedroogd en alleen een luier aan, werd Macy op Kelly’s borst gelegd voor een liefdevolle huid-op-huid knuffel. We waren klaar met de fotoshoot terwijl Kelly borstvoeding gaf en ik verliet stilletjes de kamer.

Ik ben blij te kunnen vertellen dat Macy na drie en een halve week in het ziekenhuis naar huis kon.

Beste Kelly, Stanley en Macy,

Bedankt voor de mooie ochtend. Het was heel bijzonder om je te ontmoeten en deze foto’s voor je te maken. Ik wens je het allerbeste.

Met veel liefde,
Natalie xx

Van de ouders:

Geboorte ervaring: ik werd wakker en plotseling braken mijn vliezen en begonnen na een half uur de weeën en snel volgend daarop de persweeën al. Dit had ik niet verwacht want ik was pas 32 weken. Ik heb toen mijn vriend gebeld en de verloskundige gebeld en die heeft toen de ambulance gebeld. Toen zij een kwartier later kwamen had ik al volledige ontsluiting en binnen een half uur was ons mooie meisje geboren en ademende ze gelukkig goed en zelfstandig. Ze begon dan ook meteen te huilen en zag ze er qua kleur goed uit. Ze hoefde dan ook niet met spoed naar het ziekenhuis. Nu kon zij na de geboorte nog lekker bij mij liggen. Helaas moest ze natuurlijk wel opgenomen worden dus uiteindelijk samen met Macy naar het ziekenhuis gegaan.

Fotoshoot ervaring: ik had van een paar mensen gehoord dat je een fotoshoot kon dit leek mij mooi om te doen. Ik had mij opgegeven en al snel kregen wij een fotograaf toegewezen. Natalie Carstens kwam bij ons en zij heeft uitgelegd wat voor foto’s wij gingen maken. Op de dag zelf heeft ze dit ook nog gedaan. Doordat we al dingen hadden afgesproken wisten we wat ons te verwachten stond dat was heel fijn en had Natalie ook nog leuke ideeën om foto’s te maken. De foto’s zijn dan ook super mooi geworden en het was een hele fijne ervaring en herinnering.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.