Maas en Jara prematuur geboren met 34 weken

Maas en Jara

Maas en Jara prematuur geboren met 34 weken

Van de fotograaf:

“Als er confetti op de grond ligt, zijn er mijlpalen bereikt! Het St. Jansdal in Harderwijk, is inmiddels een heel vertrouwde plek. De afgelopen jaren heb ik er meerdere mooie en waardevolle reportages mogen maken. Door alle maatregelen omtrent corona, was ik er al zeker een jaar niet geweest. Mijn laatste reportage was een tweeling en ik was blij verrast dat mijn eerste aanmelding, na de versoepelingen, ook een tweeling was! Zo fijn om weer op pad te zijn.

Ik ontmoet Lisa en Mart, de ouders van de tweeling en hun grote broers Niek en Revi in de gang. Maas en Jara zijn geboren met 34+ weken, op 10 augustus 2021. Niek legt mij precies uit, hoe ik kan zien wie zijn broertje is en wie zijn zusje: ‘Kijk maar naar de dekens’… Hmmm, wat moet je dan met zo’n grappenmaker van een fotograaf tegenover je, die niets weet van roze en blauw. Dan haal je als vijfjarige, hoofdschuddend je schouders op.

Broer en zus waren niet alleen prematuur, ook dysmatuur. Wat betekent dat ze te licht zijn in gewicht voor de termijn. Er waren tijdens de zwangerschap voldoende zorgen om Maas, die het pittig had in mama’s buik. Hij blijkt een enorme vechter en hij wordt geboren met 1780 gram. Jara weegt bij haar geboorte 2355 gram. Na de geboorte heeft Jara een pittige start. Ze zakt in vier dagen bijna 200 gr onder haar geboortegewicht. Op de 5e dag pakt ze de stijgende lijn weer op. Beiden doen ze het op hun eigen tempo en boven verwachting! Dat is super fijn, ook voor papa en mama. Zo ineens van een gezin van vier, naar een gezin van zes. Lisa en Mart zijn relaxed en dat merk je, want de kinderen zijn het ook. Voor een tweeling draaien ze hun hand niet om en waar hulp nodig is, bieden YouTube-filmpjes altijd uitkomst! Het is superfijn om tijd met ze door te brengen die ochtend. Niek en Revi zijn erg trots op hun broertje en zusje – er wordt geaaid, geknuffeld en flink geholpen!

Maas en Jara mogen voor de tweede keer in bad die ochtend. ‘n Mooie mijlpaal voor Maas, die zowaar boven de 2 kilo uitkomt – YAY! Super goed gegroeid! Ze genieten van hun badje en krijgen zelfs hun flesjes leeg daarna. Geen sonde nodig, wat een confetti momentjes. Als kers op de taart mogen ze nog even samen in het nestje. Dat is een super mooi moment, want na 34 weken samen, is dit voor hen heel vertrouwd. Ze zoeken elkaar meteen op, met handjes, neusjes dicht bij elkaar en de voetjes in elkaar gevouwen. De kamer is meteen Zen en er zijn enkel nog ooooh’s en aaaaah’s…

Op het moment geniet het gezin met hun zessen, want Maas en Jara zijn thuis! Ik kan niet wachten tot hun album komt, om te zien hoe het met ze gaat.”

Lieve groet,
Rolinka

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.