Lynn & Amy prematuur geboren met 35 weken, Nij Smellinghe, zwangerschapsvergiftiging, spoedkeizersnede, CPAP, couveuse, borstvoeding, buidelen, sonde

Lynn & Amy

Lynn & Amy prematuur geboren met 35 weken, Nij Smellinghe, zwangerschapsvergiftiging, spoedkeizersnede, CPAP, couveuse, borstvoeding, buidelen, sonde

 
“Dreams, wishes, smiles and lots of love….. a future that is full of life!”

Dit is het verhaal van Lynn en Amy. Hun zwangerschap was vanaf week 8 vol zorg en onzekerheid, want toen werd al duidelijk dat Amy in groei achterbleef. Later in de zwangerschap leek er nog meer zorg rondom de gezondheid van Amy bij te komen, maar gelukkig bleek dit loos alarm. De hoop was dat de meisjes zo lang mogelijk in de buik konden blijven zitten en groeien, maar toen mama Cissy in de 33e week zwangerschapsvergiftiging bleek te ontwikkelen, werd het helemaal spannend. Iedere dag was er weer 1 bij en het was iedere dag kijken of het met iedereen nog goed ging.

Uiteindelijk was het Amy die duidelijk aangaf dat ze haar grens bereikt had en met een spoed keizersnede kwamen de meisjes op 25 september na een zwangerschapsduur van 35 weken ter wereld. Amy bleek met een geboortegewicht van 1292 gram inderdaad een dysmatuur, maar kende een goede start. Zus Lynn (2329 gram) kende helaas wel de nodige opstartproblemen. Natte longen (wanneer longvocht tijdens de geboorte niet voldoende wordt uitgeperst kan de baby ademhalingsproblemen krijgen) maakte dat ze CPAP-ondersteuning nodig had. En ook zusje Amy kreeg na een aantal dagen te maken met darmproblemen. Spannende dagen voor hun ouders, maar gelukkig wisten de dames net op tijd de goede weg in te slaan en konden ze lekker in het fijne Nij Smellinghe Ziekenhuis in Drachten blijven.

Op de dag van de reportage (7 oktober) waren de meisjes net verhuisd naar een eigen kamer! Lynn lag inmiddels in een wiegje, Amy voorlopig nog in de couveuse. Grote zus Zoë kwam ook nog even op bezoek. En wat was ze zorgzaam voor haar kleine zusjes. Zo lief! De meiden lieten zich deze ochtend van hun allerbeste kant zien; ze leken wel te poseren (hahaha). Het was een ontspannen ochtend, waarbij Amy eerst verzorgd werd en liet zien dat ze al super goed aan de borst kan drinken. Lynn mocht in bad en vond toen het knuffelen en buidelen bij mama zo lekker dat ze er van in slaap viel. De borstvoeding doet ze vast de volgende keer weer; dit keer maar een sondevoeding. Tot slot mochten de beide meiden nog even buidelen bij papa en mama en als afsluiter nog even samen bij mama. En – zoals vaker – zocht Amy ook dit keer haar grote zus op, Want lekker dicht op en tegen elkaar liggen is toch nog erg lekker en vertrouwd!

Lieve Lynn en Amy, groei maar lekker door. En ook al heeft zeker Amy nog wel een lange weg te gaan, met jullie positiviteit weet ik zeker dat jullie die tijd goed door gaan komen. Jullie zijn een prachtig gezin!

Wat was het ontzettend mooi om jullie grote geluk vast te mogen leggen! Het is jullie zo gegund om nu volop te genieten van jullie prachtige dochters. Ik wens jullie een fantastische toekomst samen toe!

Een lieve groet,
Regina Kappert

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.