Lynn prematuur geboren met 34 weken, keizersnede, couveuse, sonde, neonatologie

Lynn

Lynn prematuur geboren met 34 weken, keizersnede, couveuse, sonde, neonatologie

 
Op 17 augustus mocht ik naar het MST te Enschede om een reportage te maken van Lynn en mama Lisanne. Met 32 weken kreeg Lisanne te horen dat het er in haar buik niet goed uit zag. Toen ze later opnieuw naar het ziekenhuis ging wist ze niet dat ze de aankomende weken in het ziekenhuis zou verblijven. Er was niet voldoende vruchtwater en het kindje kreeg niet voldoende voeding binnen via de moederkoek. Lynn werd gehaald met 34 weken middels een keizersnede. Ze woog maar 1306 gram. Maar wat groeide ze de afgelopen weken goed! De dag voor de reportage mag ze uit de couveuse en die avond trekt ze haar sondevoeding eruit. Alsof ze duidelijk wilde maken dat ze al prima uit de fles kon drinken!

Ik ontmoet Lisanne ‘s ochtends op de afdeling neonatologie en samen lopen we naar Lynn. Ze ligt dan nog lekker te slapen. Maar vanaf het moment dat ze wakker is vindt ze het reuze interessant dat ik er ben. Haar oogjes blijven mij volgen en ze is zeer alert. Lynn mag vandaag voor de tweede keer lekker in bad! Wat leuk dat ik dat vast mag leggen, ze geniet er zichtbaar van. Na het badje heeft ze goed uit de fles gedronken. Nog even lekker knuffelen met mama en dan weer terug in de wieg.

Lieve Lisanne en Lynn, ik vond het heel leuk jullie ontmoet te hebben. Ik hoop dat Lynn net zo door blijft gaan zoals ze de afgelopen tijd heeft laten zien en dat jullie heel snel naar huis mogen! Groei maar goed mooie sterke meid!!

Liefs Jaleesa

Update:
Nog net geen week na de reportage was Lynn klaar om lekker met mama naar huis te gaan! Heel veel geluk samen!

————————–

Van de mama:

In december ben ik zwanger geraakt van een wondertje genaamd Lynn Aylin. De zwangerschap verliep eerst op rolletjes totdat ik met 32 weken een echo kreeg bij de verloskundigen van Natal.

Op 22 juli kreeg ik te horen dat het er niet goed uitzag en dat ik een afspraak kreeg bij het MST te Enschede. 26 juli ging ik naar het MST voor de echo om te kijken wat er aan de hand is. Eenmaal binnen zei de echoscopiste: “ik kan je dit alvast zeggen, het ziet er niet goed uit.” Ik was blij dat mijn moeder en een vriendin van mij erbij waren. Het vruchtwater was aan de lage kant en de kleine meid kreeg niet genoeg voeding binnen via mijn moederkoek.

Eenmaal bij de arts zei ze dat er een kans was dat ze eerder gehaald moest worden en dat het zelfs kon zijn dat ik dan naar Zwolle heen moest. Ze wilden eerst nog een ctg scan maken en vanuit daar zou beslist worden wat er ging gebeuren. Eenmaal boven bij de ctg scan werd mij al verteld dat ik moest blijven in het MST in Enschede. Dat kwam als een klap binnen! Eerst de echo waarbij ik mij zorgen maakte om de kleine meid en nu moest ik ook nog blijven. Maandag 29 juli kreeg ik weer een echo om te kijken of er al verbetering in zat en zoals verwacht was dit helaas niet het geval. De arts kwam langs en zei dat ze met 34 weken gehaald zou worden.

1 augustus 2019 kwam ze met een keizersnede op de wereld om 15:54. Het ging heel snel! Ik heb haar even gezien en met haar mooie donkerblauwe ogen keek ze mij aan. Eenmaal bij haar vroeg ik aan mijn moeder die er ook bij was op de OK op wie ze haar vond lijken. Ze zei dat ze op haar vader leek en dat vond ik ook. Hierdoor heb ik 2 dagen een soort afkeer naar haar gehad. Met de vader ben ik niet meer samen. Ze was heel klein en erg mager.

We hebben nog 3 weken samen in het ziekenhuis gelegen. Ze was echt een vechtertje! Elke dag ging het super, ze heeft geen terugval gehad en het ging alleen maar bergopwaarts. Op 17 augustus hadden we een afspraak met Stichting Earlybrids om een fotoreportage te laten maken. Nou wat een topwijf is Jaleesa! Er was gelijk een klik en het leek net of Lynn zoiets had ‘ik moet mijn ogen open houden want er worden foto’s gemaakt van mij’. Ik ben echt super blij dat ik het gedaan heb.

Op 23 augustus mochten Lynn en ik eindelijk naar huis! Het weekend was voor ons allebei erg wennen aangezien ik een alleenstaande moeder ben. Maar wat ben ik blij als moeder dat ik dit wondertje op de wereld heb mogen zetten en dat alles goed gaat met ons!

Lisanne Huisman

3 antwoorden
 1. Terika Buter
  Terika Buter zegt:

  Ik ben blij dat ik er bij aanwezig mocht zijn om jou lis te ondersteunen bij het vreselijke nieuws dat ze eerder moest komen en wat is Lynn een prachtige meid geworden. En ja het zijn hele mooie foto’s gemaakt van jou en Lynn mooie herinneringen voor later

  Beantwoorden
  • Lisanne
   Lisanne zegt:

   Ik ben ook zeer blij dat je erbij was.
   Wat was dat een zwaar moment en wat ben ik blij dat ze er nu is.
   Dankje wel voor je steun lieverd xxx

   Beantwoorden
 2. Bea huisman
  Bea huisman zegt:

  Ja schat dat was zeker schrikken dat het niet goed ging en dat ze met 34 weken gehaald moest worden die donderdag vergeet ik nooit meer dat we samen naar de o.k gingen en dat de kleine lynn-aylin geboren werd och wat is ze klein en wat doet ze het goed in die paar weken is ze zo gegroeid en wat een mooi meisje is het geworden.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.