Ja'eev & Lunae prematuur geboren met 25 weken en 2 dagen, tweeling, LUMC, bedrust, weeen

Lunae & Ja’eev


Ja'eev & Lunae prematuur geboren met 25 weken en 2 dagen, tweeling, LUMC, bedrust, weeen

Van de fotograaf:

Op zaterdagochtend arriveer ik in het LUMC en maak ik kennis met de ouders van Ja’eev & Lunae. De tweelingbroertjes zijn extreem vroeggeboren, namelijk met 25 weken. Onze afspraak is om die reden al twee keer verplaatst. Wanneer ik hen bezoek zijn de jongetjes op dat moment 34 weken oud en kunnen de fotoreportage nu goed aan. De ouders vertellen enthousiast dat hun eerstgeboren zoon drieënhalf jaar geleden ook gefotografeerd is door Stichting Earlybirds, door een collega in het Langeland ziekenhuis in Zoetermeer.

Helaas mogen de jongetjes nog niet bij elkaar liggen en krijgen ze ieder apart alle aandacht. Voor deze keer, speciaal voor de reportage, gaat de tweeling in de armen van de ouders dicht bij elkaar op de foto. Een uniek moment, waarvan ik hoop dat er nog velen gaan volgen!

Lieve Lunae & Ja’eev, jullie grotere broer wacht ongeduldig op jullie. Ik wens jullie heel veel geluk en samen met jullie lieve ouders en broer een mooie toekomst.
Liefs, Sonja

——————–

Van de ouders:

De geboorte van Lunae & Ja’eev is een verrijking van verschillende zegeningen geweest en nog steeds in ons leven. Wij hebben een peuter van 3,5 jaar en na enige tijd wilde wij nog een baby. Dit gebeurde, maar het was direct al bijzonder omdat het niet 1 baby was, maar het waren er zelfs twee. Ons geluk kon niet op! Echter was het zo dat vanaf de 17e week de baarmoedermond (de cervix) begon te verkorten waardoor de kans op vroeggeboorte sterk aanwezig was. Onze oudste zoon Jaesol is bij 32 weken geboren en nu met een tweeling was de kans op vroeggeboorte weer daar, maar nooit gedacht dat het e.e.a. al bezig was met 17 weken. Normaal gesproken is tijdens de zwangerschap de cervix gemiddeld 5mm, maar bij mij was het voor een aantal weken 0,5 mm en de voetjes van de oudste van de tweeling was al te zien. Ik heb verplicht ruim 6 weken bedrust moeten nemen waaronder 14 dagen in het ziekenhuis tot dat ik weeën kreeg. Gelukkig lag ik al in het ziekenhuis waardoor alle goede voorbereidingen vanuit de specialisten waren getroffen wij als gezin zowel in gebed als mentaal hebben kunnen voorbereiden in hetgeen er zou gebeuren. De tweeling is uiteindelijk met een natuurlijke bevalling genoten met 25 weken en 2 dagen. Zij hebben beide een goede start gemaakt. Bijna ongelooflijk dat we nu 3 prachtige zoons hebben.

Inmiddels liggen de jongens al 11 weken in het ziekenhuis en het vooruitzicht naar een dichterbij ziekenhuis is in zicht en nog beter en leuker! Dit betekent dat zij al bijna thuiskomen. We zijn dankbaar voor alle betrokkenen van het ziekenhuis die zo enorm goed en vol liefde voor onze zoontjes hebben gezorgd, ook zijn we dankbaar voor de fotoreportage vanuit Stichting Earlybirds, natuurlijk ook de mensen die naast ons hebben gestaan dit gehele proces, maar boven alles zijn we Jezus dankbaar die het proces van nu al 5 maanden ons erdoorheen heeft geholpen met kracht, geduld, geloof, liefde, en hoop!

Wij zien uit naar de thuiskomst van de tweeling zodat grote broer ook grote broer kan zijn en wij als ouders heerlijk van ons gezin kunnen genieten.

Veel liefs en zegeningen,
Van Marchano en Kizzy Held