Liam prematuur geboren met 33 weken, Spaarne Haarlem, gebroken vliezen, keizersnede, sonde

Liam

Liam prematuur geboren met 33 weken, Spaarne Haarlem, gebroken vliezen, keizersnede, sonde

 
Op zaterdag 13 juli mocht ik op pad naar het Spaarne in Haarlem om kleine Liam op de foto zetten. Liam is geboren na 33 weken zwangerschap.

Overdag was moeder Maaike nog gewoon aan het werk en waren er geen tekenen dat Liam zich spoedig zou melden. Maar ‘s-nachts braken ineens de vliezen en was een ziekenhuis opname noodzakelijk. Daar leek gelukkig alles verder goed, geen weeën en ook Liam hield zich prima. Iedereen dacht dus ook die blijft nog wel even zitten. Liam dacht daar toch anders over, na anderhalve week kreeg Maaike ineens heftige weeën en had binnen no-time 8 cm ontsluiting. Er werd besloten voor een keizersnede en Liam werd geboren.

Tijdens de reportage heeft hij bijna de hele tijd geslapen. Hij was even wakker toen zijn vader hem een badje gaf, daarna kreeg hij zijn flesje wat hij voor het grootste gedeelte zelf gedronken heeft. Het laatste beetje ging nog via de sonde. Daarna ging papa met grote broer James naar huis. Maaike kon zo nog heerlijk in alle rust genieten van haar jongste zoon.

Groei maar goed lieve Liam zodat je gauw met James dikke vrienden kan worden. Veel liefs voor jullie alle vier.

—————–

Van de ouders:

We zijn heel blij met de fotoreportage van Stichting Earlybirds. De tijd in het ziekenhuis was onzeker en spannend en soms ook frustrerend, maar op deze manier hebben we toch mooie herinneringen aan een minder prettige tijd. En de eerste foto’s van ons complete gezin.

Dankjewel Ineke, voor de leuke ochtend en mooie foto’s!