Lucas

Lucas

 

De ouders van Lucas hebben al een lang ziekenhuistraject achter de rug. Bij de twintig weken echo ging alles mis: weinig vruchtwater door gebroken vliezen en het kindje bleek zijn linker onderarm te missen. Met 24 weken werd Selina opgenomen in het UMC Radboud Nijmegen. Dat was een heftig traject.

Met bijna 30 weken werd Lucas gelukkig op natuurlijke wijze geboren. Door onderontwikkelde longetjes moest hij aan de trilbeademing op de NICU. Hier bleek hij een echt wondertje en een vechtertje. Vanaf dag 1 deed hij het supergoed qua groei en ontwikkeling. Hij mocht na vier weken over naar de Post-IC. Het enige probleem dat hij had en nu nog heeft zijn de longen. Lucas heeft ernstige BPD.

Na twee maanden mocht Lucas over van Nijmegen naar het ziekenhuis in Ede met alleen nog lowflow beademing. Daar ligt hij op dit moment nog met het vooruitzicht dat hij hopelijk in februari na 5 maanden eindelijk naar huis mag. Hij zal naar huis gaan met zuurstof en maagsonde. Wat zijn papa en mama blij en dankbaar dat ze hem eindelijk mee naar huis mogen nemen.

*********

De ouders:

Dank Jamila voor het vastleggen van onze zoon op deze bijzondere wijze in Ede! Een prachtige herinnering aan deze mooie en ook intense tijd.

1 antwoord
  1. Rianne
    Rianne zegt:

    Wat een mooie foto’s. En inmiddels zijn jullie lekker met zijn viertjes aan het genieten thuis! Jullie kleine wondere staat er prachtig op.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.