Luca

Luca
Bij 27 weken zwangerschap kreeg de mama van Luca zwangerschapsvergiftiging.

De mama van Luca werd hierdoor opgenomen in het MCA in Alkmaar en nauwlettend in de gaten gehouden. Na een paar weken mocht ze weer naar huis, maar na controle bleek dat de bloeddruk weer veel te hoog was.

Het gevolg was weer een opname in het ziekenhuis. De toestand van de mama van Luca verslechterde zo enorm dat besloten werd om Luca middels een spoedkeizersnede geboren te laten worden.

Bij een zwangerschap van 32 weken kwam Luca ter wereld op 2 april. Hij woog toen 1650 gram en was 42 cm.

Al snel bleek dat hij nog niet in staat was zelf te ademen en werd met de ambulance naar het VU in Amsterdam gebracht en zijn mama die ook nog erg zwak was ging er met een 2e ambulance achteraan.

Na een aantal dagen in het VU werd de trilbeademing afgebouwd naar een mondkapje en daarna alleen nog een “snorretje” en mochten ze weer terug naar het ziekenhuis in Alkmaar. Na twee weken was Luca sterk genoeg om helemaal zelf te ademen.

Afgelopen zaterdag was ik bij Luca op de afdeling Neonatologie en die dag was een bijzondere, want Luca mocht van de monitor af! Nu moet hij nog goed zelfstandig gaan eten en als dat goed gaat mag het kleine mannetje over een paar weken met zijn papa en mama naar huis.

Voor het maken van de foto’s mocht zijn sonde er ook even uit, dat kon wel volgens de verpleegkundige, want Luca trok hem er zelf ook vaak uit (hopelijk gaat dat nu met de komst van Earlybirdje Ninja niet meer gebeuren).

De papa en mama verzorgden Luca en voor hij in bad ging werd hij nog even gewogen; Kleine Luca weegt inmiddels “al” ruim 2300 gram!

Tijdens het badje ontspande hij helemaal, maar bleef wel met zijn mooie kijkers alles goed in de gaten houden!

Na het badje was het tijd voor zijn flesje en ben ik nog even gebleven om van dit moment ook nog wat foto’s te maken.

Dit was mijn eerste reportage die ik mocht maken als Earlybirds fotograaf en vind het nog mooier om te doen dan ik van tevoren had gedacht!

Lieve Luca, groei maar goed en ik hoop dat je snel met mama en papa mee naar huis mag!

Liefs,
Angelique

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.