Emily

Emily
Op 11 februari gingen we nietsvermoedend naar de verloskundige praktijk voor de 30 weken echo. Na controle bleek dat ons kindje 3 weken achter liep op de groeicurve, dus werden we voor een extra controle doorgestuurd naar het ziekenhuis de volgende dag. Uit de metingen bleek dat het kindje inderdaad een groeiachterstand van drie weken had. De “flow” door de navelstreng bleek niet optimaal. Er werd besloten om mij per direct op te nemen, zodat ze de conditie van de baby in de gaten konden houden. Dit gebeurde door het maken van een CTG (hartfilmpje van de baby +/- 30 minuten) en dat gebeurde 2 keer per dag. Ook kreeg ik 2 longrijpingsprikken voor het geval dat de baby eerder zou komen.

Na 3 weken (32.6 weken zwangerschap) kwamen we via een echo erachter, dat het kindje die afgelopen weken maar 50 gram was aangekomen. Terwijl dat normaal gesproken gemiddeld 20 gram per dag had moeten zijn. De CTG’s warenwel steeds goed. Zelf had ik wel het idee dat de activiteit lichtelijk was afgenomen. Dezelfde dag heb ik een keizersnede gehad en zijn we ouders geworden van een prachtig klein dochtertje, Emily. Ze huilde meteen bij de geboorte en kreeg al snel een gezond kleurtje. Ze woog 1230 gram en kreeg voor de zekerheid ademhalingsondersteuning (CPAP). De volgende dag ademde ze al zelf en mochten we voor het eerst met haar buidelen.

In de weken die volgden zijn we elke dag minimaal 1 keer naar het ziekenhuis gegaan om Emily te zien en melk te brengen. Op elke afdeling (Nicu, High- en Mediumcare) kregen we te horen wat een pittig meisje we hebben. Ze ging met sprongen vooruit en ruim voor de uitgerekende datum (24 april) mochten we haar op 2 april, zonder sonde en 1835 gram, mee naar huis nemen.

Het gaat nu heel goed met Emily en we genieten elke dag van ons kleine hummeltje.

We hebben ontzettend veel steun mogen ontvangen van familie, vrienden, collega’s en kennissen en zijn daar ontzettend dankbaar voor. Daarnaast hebben beide opa’s en oma’s ons heel veel gesteund. Geloof en vertrouwen heeft bij ons erg veel rust gegeven, vandaar haar tweede naam Faye, die die betekenis heeft. En tijdens de opname heb ik veel en vaak bezoek gehad van mijn vrienden en de dag voor de bevalling zijn alle zwangeren van de zwangerschapscursus zelfs nog langsgekomen! Het was ook heel fijn dat ik tijdens de hele opnameperiode een ziekenhuis buurvrouw had waarmee ik gezellig kon kletsen en klagen 😉

We willen Earlybirds en daarbij Ellen Metz hartelijk bedanken voor de fotoshoot en het Earlybirdje!

Veel liefs,

 

Maarten, Alicia & Emily

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.