Luca & Mateo

Een bloeding en nog maar 24 weken zwanger zijn, maakt dat je met veel onzekerheden en verschillende scenario’s te maken krijgt.

Het overkwam Raúl en Paula. Zwanger van een tweeling en vanaf dat moment veel onzekerheden en zorgen.

Ze kozen ervoor alle slechte scenario’s zoveel mogelijk te blokken en positief te blijven. Het helpt ze de spannende tijd door te komen.

De timing van het toedienen van de longrijpingsmedicatie blijkt achteraf erg goed gekozen, want net 48 uur nadat de tweede keer de medicatie is gegeven en na een zwangerschapsduur van 31 weken vinden de jongens het tijd om geboren te worden.

Als eerste wordt Luca geboren. Hij kent een goede start. Een half uurtje later wordt Mateo geboren. Helaas is zijn start niet zo goed en hij komt grauw en grijs ter wereld. Gelukkig pikt hij het al snel erg goed op. Op de tweede dag op de NICU mogen zijn “sprieten” er al uit.

De jongens verhuizen daarom ook al erg snel naar de high care afdeling en wanneer ik ze tref heeft het gezin er een nachtje rooming-in opzitten. Een goede voorbereiding op de thuiskomst. Ouders zorgen dan voor de kindjes, met natuurlijk de verpleegkundige op de achtergrond.

En het voelt  die ochtend ook als een bijna thuis situatie. Ik leg vast dat Luca in bad mag en Mateo zijn flesje melk voor een groot deel al leeg drinkt. Mooie kerels met pit, die alert en vol vertrouwen de wereld inkijken.

Een relaxte ochtend (ondanks alle drukke bezigheden met twee van die mannetjes), met trotse ouders die al goed op elkaar zijn ingespeeld. Mooi om te zien.

Neem de tijd die nodig is om nog iets sterker te groeien mannen en dan lekker met papa en mama mee naar huis.

Ik wens jullie het allerbeste toe!

Een warme groet,
Regina Kappert

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.