Lotte, prematuur, geboren met 26 weken, bloedingen, gebroken vliezen, couveuse

Lotte

Lotte, prematuur, geboren met 26 weken, bloedingen, gebroken vliezen, couveuse

Tijdens haar zwangerschap had moeder Naomi regelmatig bloedingen. Met 23 weken zwangerschap werd zij opgenomen in het LUMC. Zij en vader Jan werden geïnformeerd dat als hun kindje voor de 24 weken zwangerschap zou worden geboren, hun kindje niet zou worden behandeld. Er volgde een stressvolle tijd voor deze ouders totdat de magische grens van 24 weken werd bereikt. Gelukkig bleef Lotte zelfs nog wat langer in mama’s buik. Met 26 weken zwangerschap kwam zij via een natuurlijke bevalling ter wereld.

Afgelopen vrijdag mocht ik haar en haar ouders ontmoeten. Wat een prachtig kindje! Tijdens het verzorgen mocht zelfs het kapje van de beademing heel even van haar gezichtje, zodat wij haar allemaal in volle glorie konden bewonderen. Helaas heeft Lotte’s grote zus nog geen waterpokken gehad, waardoor zij dit heeft moeten missen.

Ik hoop van harte dat Lotte goed zal groeien, zodat zij snel kan worden geknuffeld door haar grote zus Ilse!

Liefs, Wendy
—–

Vanaf 13 weken was de zwangerschap al enorm spannend. Bloedingen en later bleek uit de echo’s dat er ook gebroken vliezen waren. Toch heeft ons dappere
meisje nog tot ruim 26 weken volgehouden! Na 3 weken bedrust in het ziekenhuis besloot Lotte dat het genoeg was en kwam op 20 augustus op de wereld!
Ze had een hele goede start en ook in de couveuse doet ze het enorm goed! Haar grote zus Ilse wacht in spanning totdat ze thuiskomt en met haar kan knuffelen.

Bedankt voor de mooie foto’s van Lotte! Wat zorgt voor een mooie herinnering van deze tijd!

Lieve groet, Jan en Naomi

4 antwoorden
 1. diana
  diana zegt:

  Wat een kanjers zijn mijn vrienden naomi en jan!! Zo veel respect voor hoe ze het allemaal hebbenn doorstaan en nog! Vooral voor de mamma Naomi je bent een kanjer! En Lotte is een wonder!

  Beantwoorden
 2. Wilma
  Wilma zegt:

  Wat een mooie foto’s. En zo verdiend voor dit mooie gezinnetje. Lotte is een kleine bikkel, maar ja wat wil je met zulke ouders. Zij vechten net zo hard mee om Lotte over een tijdje gezond en veilig mee naar huis te kunnen nemen en aan haar grote zus te kunnen laten zien.

  Beantwoorden
 3. suzanne
  suzanne zegt:

  Ach wat herkenbaar en wat een prachtig vechtertje Lotte! Ik wens jullie alle gezondheid voor de toekomst en heelveel sterkte en kracht de aankomende tijd. Lieve groet Suzanne

  Beantwoorden
 4. Judith
  Judith zegt:

  Wat een super nieuws! Lekker genieten van jullie wondertje. Ik had met 17 weken mijn vliezen gebroken, geen vruchtwater meer en kreeg te horen dat ik met 48 uur zou gaan bevallen. Ons vlechtwerken bleef tot 31 weken zitten en nu genieten we elke dag van onze gezonde jongen

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.