Lot & Fem prematuur geboren met 32 weken en 4 dagen, tweeling, sonde, zwangerschapsvergiftiging, gebroken vliezen, stuitligging, keizersnede

Lot & Fem

Lot & Fem prematuur geboren met 32 weken en 4 dagen, tweeling, sonde, zwangerschapsvergiftiging, gebroken vliezen, stuitligging, keizersnede

 
31 dec stond ik dan met een positieve zwangerschapstest in de badkamer. Het jaar 2019 goed beginnen hadden we al gezegd maar met dit nieuws wat we natuurlijk nog een aantal weekjes voor ons zelf moesten houden kon ons jaar niet meer stuk.

Begin februari kreeg ik last van een blaasontsteking en op advies van de huisarts toch maar even een echo laten maken omdat ik toch wel wat bloed was verloren. Gelijk gebeld en jahoor ik kon direct terecht. Wel alleen want Patrick was nog aan t werk. Daar gekomen kreeg ik al gauw het leuke nieuws dat ik niet 1 maar 2 kindjes in mijn buik had. Dat was wel een heel leuk nieuwtje waar ik totaal niet op gerekend had.
Blij ging ik naar huis!

De daarop volgende weken verliepen goed! 19 april stond de 20 weken echo gepland. Wel een beetje nerveus gingen we naar onze afspraak. De kindjes zagen er goed uit maar van het onderste kindje was het hoofdje niet goed te meten. Na een inwendige echo bleek dat ik mijn baarmoedermond al flink verkort. Dat nieuws was enorm schrikken want gelijk stoppen met werken en volledige rust was niet waar ik op gerekend had. Zo werd er een ziekenhuisbed geregeld en lag ik hele dagen op bed. Voor een toiletbezoekje en iets te drinken mocht ik er af… een enorme omschakeling van een eigen zaak en volledig werken naar niks meer mogen en zorgen dat de kleintjes zo lang mogelijk blijven zitten.

Begin juli kreeg ik meer klachten en werd ik opgenomen met zwangerschapsvergiftiging. Mijn lichaam kon t niet meer aan en in de nacht van 20 juli braken spontaan mijn vliezen met een zwangerschap van 32 + 4. Omdat er 1 kindje in stuit lag en de ander dwarsligging werd de OK gereed gemaakt en maakte ik mij klaar voor een keizersnede.

Enorm dankbaar en blij werden wij op 20 juli trotse ouders van Lot & Fem. Met allebei een lengte van 44 cm en gewichten van 1850 en 1870 gram. Gelukkig zijn het hele sterke meisjes en deden ze het heel goed. Al met al was het wel een hele heftige periode waarin ik niet heb kunnen genieten van mijn zwangerschap, ziek werd en te vroeg ben bevallen. Zelf naar huis en onze meisjes in ziekenhuis.

Maar na regen komt zonneschijn… en zo zie ik dat ook echt… alle leuke en goede dingen qua groei van de meisjes , mezelf weer goed voelen zie ik als zonnestralen… Ook afgelopen dinsdag toen Juliantien bij ons in het ziekenhuis kwam om foto’s te maken van Lot & Fem. Wij vinden het heel bijzonder dat deze stichting bestaat en ouders zoals ons de mogelijkheid geeft om toch die eerste momenten zoals badderen, buidelen en verzorgen op beeld te hebben. We vonden het erg prettig dat je zo samen bent maar niet merkt dat ze er is. En daardoor krijg je wel de mooiste foto’s. We waren dan ook ontzettend blij met deze collage! Dit zijn echt de zonnestralen in deze heftige maar ook mooie periode.

Liefs Marlies

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.