Lonneke prematuur geboren met 29 weken

Lonneke

Lonneke prematuur geboren met 29 weken

Lonneke prematuur geboren met 29 weken

Van de fotograaf:

Met heel veel plezier stel ik jullie voor aan Lonneke, dochter van René en Ingeborg. Lonneke is onverwachts op 21 juni 2021 geboren bij 29 weken. In de 28ste week had Ingeborg nog gewerkt en keek ze uit naar een bruiloft ’s middags. Maar eerst stond er ’s ochtends een reguliere controle op de agenda bij de verloskundige. Die constateerde dat Ingeborg wel heel veel vocht vasthield, een hele hoge bloeddruk had en eiwit in haar urine. Dat waren teveel toevallige klachten bij elkaar. Toen Ingeborg ook nog vertelde dat ze een wat vervelend gevoel had tussen haar schouderbladen, werd ze direct doorgestuurd voor nader onderzoek in het Deventer Ziekenhuis. En toch dacht Ingeborg zelf dat er niets aan de hand was en zo naar huis zou kunnen. Want eigenlijk voelde ze zich best goed. Maar toen de bloeduitslagen kwamen, bleek Ingeborg een heftige zwangerschapsvergiftiging te hebben. Ze werd met spoed met de ambulance naar Zwolle overgebracht. Daar bleek uit de controles ook dat de baby veel te klein was. Dat was schrikken, want bij de 20 weken echo was alles nog goed geweest.

Het weekend werd afgewacht, maar toen op maandag de hartslag van de kleine niet in orde was, werd een keizersnede ingepland. René kwam direct naar Zwolle en daar werd Lonneke diezelfde dag nog geboren. Helaas kreeg Ingeborg twee dagen na de bevalling een terugval naar het Hellp-syndroom met daarbij een delirium. Al met al een hele zorg voor René. Maar gelukkig kon Ingeborg na 8 dagen naar het Ronald McDonald huis in Zwolle. De kleine Lonneke deed het intussen goed en mocht op 20 juli naar het Deventer Ziekenhuis. Dat was heel prettig voor dit gezin uit Deventer, want Ingeborg bleef nog steeds erg moe. Zo kon Ingeborg fijn thuis uitrusten na de bezoekjes aan Lonneke.

Op de dag van de reportage was Lonneke heel tevreden. Ze heeft heerlijk bij mama gebuideld en heeft daarna ook nog even bij papa gelegen. De CPAP heeft ze al verruild voor een high flow en Lonneke heeft haar geboortegewicht inmiddels verdubbeld. Alles wijst erop dat ze binnenkort kan gaan oefenen met borstvoeding. Wat heerlijk dat het zo goed met haar gaat! Gelukkig krijgen ze veel hulp en heeft René straks vakantie als Lonneke naar huis mag. Hopelijk voelt ook Ingeborg zich snel wat beter en krijgt dit gezin toch nog iets van de roze wolk te zien waar ze zo naar uitkeken. Ik wens ze in ieder geval heel veel geluk samen!

Hartelijke groet,
Jasja

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.