Liz

Liz
Afgelopen zondagochtend 9 november 2014 mocht ik in het MST Enschede namens Earlybirds foto’s komen maken van Liz, een klein maar dapper meisje en haar papa en mama. Liz is geboren met 29 weken en woog bij geboorte slechts 1360 gram. Vlak voor haar geboorte had mama last van blaasontsteking en toen zijn de weeën ook ineens begonnen en is mama opgenomen in het Isala ziekenhuis te Zwolle. De bevalling verliep best snel en de dagen daarna bleek Liz het dermate goed te doen dat zij naar het MST kon worden overgeplaatst. Daar was het rustiger en dichter in de buurt natuurlijk.

Ook in het MST doet Liz het fantastisch en ze groeit met de dag, ze weegt alweer 1682 gram.

Iedere dag komen de ouders langs en als ik deze zondagochtend kom mag Liz toevallig voor het eerst in badje! Dat is natuurlijk spannend maar Liz lijkt het bad best okay te vinden en het gaat uitstekend. Ondertussen leren papa en mama van de betrokken verpleging de fijne kneepjes van het verzorgen en alles gaat rustig en geconcentreerd. Dan wordt Liz in ieder plooitje goed afgedroogd en gaat ze in de kleertjes. Dan de voeding natuurlijk. Want Liz krijgt moedermelk via de sonde en papa helpt met de sonde. Daarna mag Liz op de borst van mama liggen en gaan de luikjes echt dicht. Papa geeft nog een zoen, ze glimlacht hiervan en valt weer in slaap, weltrusten Liz.

Ik heb de fotoshoot als erg plezierig ervaren en we namen alle tijd. Ondanks het niet altijd geweldige licht hebben we toch een groot aantal leuke en mooie foto’s kunnen maken denk ik. Ouders hadden tot slot nog een leuke verrassing voor mij, nml een doosje chocolaatjes, nogmaals bedankt hiervoor.

Natuurlijk werken we belangenloos maar dit was erg aardig van papa en mama.

Leuk te horen trouwens dat deze shoot ook weer via via tot stand is gekomen; moeder had van een vriendin gehoord van het bestaan van Earlybirds. Goed dat jullie contact hebben opgenomen!

Ik wens tot slot mama, papa en natuurlijk hun schattige dochter Liz alle geluk, gezondheid en goeds toe voor de toekomst en bedankt dat ik een moment bij jullie heb mogen zijn!

Groet

Perry Paulissen

1 antwoord
 1. Sven Coenen
  Sven Coenen zegt:

  Hoi Liz,

  Wat een leuke foto’s en wat leuk dat ik je heb mogen leren kennen in het MST. Natuurlijk geldt dat ook voor je lieve ouders. Mede dankzij jou wist ik ook van de fotoshoot via Earlybirds. Een erg leuke ervaring! Binnenkort zal ik dus ook te zien zijn op dit mooie blog. Groei nog lekker door, dat probeer ik ook en alle goeds!

  Liefs,
  Sven, het jongetje tegenover je in de couveuse

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.