Liv prematuur geboren met 28 weken en 6 dagen, Radboud Nijmegen, couveuse, Rijnstate

Liv

Liv prematuur geboren met 28 weken en 6 dagen, Radboud Nijmegen, couveuse, Rijnstate

Van de ouders:

Onze kleine meid Liv is geboren met 28 weken en 6 dagen in de Radboud in Nijmegen. Ze woog 1550 gram en was 39 cm. groot.

Het kwam allemaal totaal onverwacht, het was een normale werkdag die flink wat harde buiken met zich meebracht waardoor ik aan het einde van de dag helemaal plat lag. De volgende ochtend om 7 uur heb ik de verloskunde gebeld na een nacht vol weeën. Eenmaal in het ziekenhuis bleek dat ik al 3 cm ontsluiting had, toen hebben ze meteen alles in werking gezet om hèt zo lang mogelijk te blijven remmen. Binnen een uur lag ik in de ambulance naar het Radboud en hebben ze de bevalling nog twee dagen kunnen remmen.

Onze kleine dame is meteen in de couveuse, aan monitoren en aan de zuurstof gelegd. Ze heeft een kleine hersenbloeding gehad, welke momenteel goed onder controle is. Buiten een infectie om heeft ze het super gedaan. Ze is inmiddels 33 weken en 3 dagen oud, ze weegt 2380 gram, heeft haar eerste badje gehad, heeft al zelfstandig uit de fles gedronken en ligt in een warmte bedje.

We kunnen niet trotser zijn op onze meid en met de foto reportage van Earlybirds kunnen we op een ontzettend mooie manier terug kijken op deze mooie, maar ook moeilijke periode van Liv haar leven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.