Lise & Jolie prematuur geboren met 31 weken en 1 dag, tweeling, LUMC, sonde, TTS syndroom

Lise & Jolie

Lise & Jolie prematuur geboren met 31 weken en 1 dag, tweeling, LUMC, sonde, TTS syndroom

Afgelopen dinsdag heb ik weer een mooie reportage mogen maken voor Stichting Earlybirds. Deze keer van de tweeling Lise en Jolie. Voor mij erg bijzonder, want dit was de eerste keer dat ik foto’s maakte van moeder en tante met de kleintjes. Vader moest werken. Hij wil graag zo veel mogelijk vrije dagen bewaren voor wanneer ze thuiskomen. En logisch ook, want aankomend weekend is het waarschijnlijk al zo ver!

Wat een prachtig stel zeg! Hele mooie dametjes met veel pit. Voor mij niet uit elkaar te houden, behalve dat Lise nog een slangetje door haar neus had en Jolie niet meer. Jolie drinkt inmiddels voldoende om het zelf te redden. Nu Lise nog en dan mogen ze naar huis.

Ze hebben met z’n allen al heel wat meegemaakt. Eerst heeft de moeder 3,5 jaar moeten vechten om zwanger te worden. Vervolgens zijn ze al met 17 weken zwangerschap geopereerd in Leiden vanwege TTS. Een moeilijke beslissing, omdat het slagingspercentage van zo’n operatie niet heel hoog is. In dit geval heeft het gelukkig goed uitgepakt en zijn ze allebei gezond en wel. Helaas heeft mama al vrij snel na de operatie 4 weken in het ziekenhuis in Groningen gelegen. Genieten van de zwangerschap was moeilijk voor haar. Uiteindelijk is de tweeling geboren met 31 weken en liggen nu inmiddels 5 weken in het ziekenhuis. Nu in Drachten. Lekker dicht bij huis. Nog even volhouden en dan volop genieten. Jullie verdienen het!

Warme groet,
Anneke

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.