Lisa prematuur geboren met 25 weken en 4 dagen, Ter Gooi Blaricum, sonde, buidelen, flesvoeding

Lisa

Lisa prematuur geboren met 25 weken en 4 dagen, Ter gooi Blaricum, sonde, buidelen, flesvoeding

Al heel lang verwacht
en zo snel gekomen
ligt daar een klein meisje te dromen
Zo breekbaar en kwetsbaar
heel lief en heel zoet
Zoveel liefde en aandacht
Dapper meisje, wat doe je het goed!

Zaterdag 3 februari reed ik naar het Ter Gooi in Blaricum. Voor mij de eerste keer dat ik hier een reportage kwam doen. Ik werd enorm hartelijk ontvangen door het verplegend personeel. Ze hadden, heel fijn, meegedacht over de reportage.

Wat een schrik en een zorgen als je kindje al vanaf 23 weken ter wereld wil komen…….. Het gebeurde Koen & Thea. Hun meisje werd uiteindelijk geboren met 25 weken. Twee weken hebben ze de bevalling kunnen tegenhouden, toen was daar toch hun prachtige en oh zo kleine meisje, Lisa. Toen ik binnen kwam was papa bezig met het geven van de voeding. Lisa kreeg haar voeding via de sonde, terwijl ze lekker door sliep. Ze is 2 keer verhuisd en ligt nu in het Ter Gooi in Blaricum, op tien minuutjes van huis. “De-bijna-naar-huis-kamer’, noemt de verpleging het en dat is een mooi geluid! Lisa is nu bijna 13 weken en ze doet het goed! Ze heeft heerlijk genoten van het buidelen bij papa én mama! Ouders zo intens zien genieten is zo mooi, … En Lisa? Die liet met zachte ‘zeehonden-geluidjes’ (zo noemde mama het), horen dat ze net zo genoot!

Deze week liet papa met een mooie foto weten: “Het gaat goed, Lisa is van de ademondersteuning af en ze drinkt ook al uit de fles”. Wat kan er in een korte tijd veel moois gebeuren! Zet ‘m op meisje, je bent er bijna!

Lieve Thea en Koen, alle geluk gewenst!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.