Indy prematuur geboren met 29 weken en 4 dagen, Nij Smellinghe, UMCG, wiegje, flesvoeding, sonde

Indy

Indy prematuur geboren met 29 weken en 4 dagen, Nij Smellinghe, UMCG, wiegje, flesvoeding, sonde

Wat een rijkdom, zo’n mooie, sterke meid als Indy!

Woensdag 21 Februari mocht ik een reportage maken van Indy met papa en mama. Indy is zonder aanwijsbare reden al geboren met 29 weken en 4 dagen. De bevalling ging zo snel dat ze in Drachten is geboren, maar ze is meteen daarna wel verplaatst naar UMCG Groningen, omdat ze nog te jong was voor zorg in Drachten. Twee weken later ging het al zo goed met haar dat ze terug mocht naar Drachten en dichter bij huis voor papa en mama.

Wanneer ik kom fotograferen is ze inmiddels 36 weken en het gaat uitzonderlijk goed met haar. Ze ligt in een wiegje zonder monitor. Ze drinkt al een groot gedeelte uit de fles en krijgt nog een klein beetje ondersteuning via de sonde.

Tijdens de reportage keek ze met heldere ogen om zich heen en liet zich in alle vertrouwen verzorgen. Ze is in bad geweest en genoot er met volle teugen van. Na het bad was ze wel moe. Ondanks dat heeft ze toch met de ogen dicht nog een groot gedeelte van de fles leeg gedronken. Daarna is ze lekker in slaap gevallen in de beschermende armen van mama. Zo konden we nog even nagenieten van alle stuiplachjes en het fijne gezichtje.Er hing een ontspannen en gezellige sfeer. We hebben samen veel gelachen en ook de verpleging droeg daarin een steentje bij. Ik hoop voor jullie dat Indy snel naar huis mag en dat jullie volop kunnen genieten van jullie gezin!

Warme groet,
Anneke van Vleeren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.