Lindy prematuur geboren met 32 weken, rugweeen, WKZ, longrijping, weeenremmers, gebroken vliezen, Rijnstate Arnhem, sonde

Lindy

Lindy prematuur geboren met 32 weken, rugweeen, WKZ, longrijping, weeenremmers, gebroken vliezen, Rijnstate Arnhem, sonde

Met een winters zonnetje mocht ik op een zaterdagmiddag op pad om een hele sterke meid te fotograferen: Lindy. Ze heeft in haar zeer korte leventje al heel wat te verduren gehad.

In de buik van mama heeft Lindy het heel fijn gehad. Mama had nergens last van tot ze met 31 weken ineens last kreeg van rugweën. Na een controle bij de verloskundige is ze doorgestuurd naar het ziekenhuis in Zutphen. Daar verwachtten ze een dreigende vroeggeboorte onder de 32 weken waardoor ze vervoerd moest worden naar het ziekenhuis in Zwolle. Daar constateerden ze via een uitgebreide echo een afwijking waar ze niet gespecialiseerd in zijn. Vanuit het ziekenhuis in Zwolle is mama met Lindy in de buik vervoerd naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht. Papa en mama werden voorbereid dat wanneer de kleine meid geboren zou worden, ze geopereerd zou moeten worden. Inmiddels waren de longrijpingsprikjes ingewerkt en de weënremmers gestopt toen plots met 32 weken de vliezen braken.

Binnen enkele uren kwam Lindy ter wereld, ruim 1600 gram licht. Omdat Lindy een duodenumatresie-afwijking (darmafwijking) had, is ze, net twee dagen oud, geopereerd. Door een naadlekkage is ze helaas nog een keer geopereerd. Ze heeft zich hier goed doorheengeslagen en ze herstelde zich snel. Inmiddels is ze overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem waar ze nu alleen nog maar aan de monitor ligt en sondevoeding krijgt. Ook drinkt ze al kleine beetjes uit de fles. Superknap!

Papa en mama zijn ontzettend trots en kijken tijdens de reportage zo verliefd naar haar. De zorgen die ze in het begin hebben gehad zijn wat weggezakt. Ze hebben het volste vertrouwen erin dat Lindy snel mee naar huis mag. Bianca en Vincent, wat een mooie mensen zijn jullie! Geniet van jullie prachtig wondertje. Veel geluk samen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.