Lilasu prematuur geboren met 32 weken, Maasstad ziekenhuis, sonde, flesvoeding, earlybird

Lilasu


Lilasu prematuur geboren met 32 weken, Maasstad ziekenhuis, sonde, flesvoeding, earlybird

Op 29 December was ik in het Maasstad Ziekenhuis om een reportage te maken van Lilasu. Lilasu is met 32 weken geboren.

Toen ik er was voor de fotoreportage lag Lilasu al bijna 4 weken op de afdeling. Tijdens de zwangerschap zijn papa en mama nog getrouwd, kort hierna is de kleine meid geboren.

Het gaat inmiddels goed met Lilasu en intussen hebben ze haar op 8 januari 2019 kunnen laten zien aan familieleden.
Veel geluk met jullie gezin.

———————–

Van de ouders:

Op mijn 24e week van mijn zwangerschap kreeg ik pijn aan mijn buik. Ik had toen al risico om te bevallen. We hebben allerlei uitleg gekregen wat prematuur betekent en heb 2 weken in de ziekenhuis gelegen. Juist om het moment dat we onze trouwfeest gingen krijgen! Ik moest alles annuleren van de artsen omdat het een grote kans kan zijn dat ik zou bevallen. Ik mocht niet mobiliseren, zwaar optillen enzoverder.. Maar we hebben onze feest niet geannuleerd, want het was al allemaal klaar kon gewoon niet meer. Nou dan mocht ik naar huis met 26 weken.

Alles ging weer normaal geen pijn aan mijn buik en ging om de twee weken naar de ziekenhuis op controle. Elke dag was voor ons heel belangrijk hoe langer ze in mijn buikje zat hoe beter voor haar. Dan is uiteindelijk Lilasu op 28.11.18 geboren in het Erasmus ziekenhuis. Met 1.710 gram. Ik kreeg opeens weeën maar had niet verwacht dat ik zou bevallen het was allemaal heel rap gegaan! Mijn dochtertje lag in het Erasmus 3 dagen, omdat het zo goed ging is ze met de ambulance verplaatst naar Maasstad. Mijn dagen van ‘s-morgens tot ‘s-avonds gingen door ik het ziekenhuis. Heeel moeilijke situatie en periode. Ik kon elke keer heel moeilijk naar huis en haar daar achter laten.. Maar gelukkig was ze in de goede handen!

Nou ik moest normaal rond 22 januari 2019 bevallen dus was de vermoedelijke datum ook dit om naar huis te komen… Maaarr mijn dochtertje doet het zo goed dat ze per 8-01-2019 naar huis is mee gegaan! ️ Wij zijn heel blij en heel tevreden over het ziekenhuis Maasstad. En vinden het hartstikke fijn dat we zo een mooie herinnering hebben gehad door de fotograaf Kevin! Want dat was effe nodig in deze moeilijke periode om eens van elkaar te genieten! Wij zijn als vader en moeder heel blij dat ons meisje nu thuis is ?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.